Βλαχάβας – Στήριξη στις δράσεις της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παπαθύμιος Βλαχάβας» από τον Δήμο Μετεώρων
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βλαχάβας, ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και στόχο της δημοτικής αρχής. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες παρεμβάσεις στο κτίριο με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων και εσωτερικών θυρών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι βασικές κτιριακές εργασίες που αφορούν τη στεγανοποίηση και τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου, προκειμένου να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η λειτουργικότητα και η εικόνα του χώρου. Στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου φιλοξενείται σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παπαθύμιος Βλαχάβας», όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, γεγονός που καθιστά την αναβάθμιση του κτιρίου ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση και την ενίσχυση της δραστηριότητας του συλλόγου και της τοπικής κοινότητας. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου για την αξιοποίηση και αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ανέφερε: «Ως δημοτική αρχή αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ακούμε τις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Με έργα όπως η ανακαίνιση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βλαχάβας κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και στηρίζουμε την ανάπτυξη και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Συνεχίζουμε με σχέδιο και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ντιναπόγια, ώστε να δίνουμε λύσεις και να βελτιώνουμε τις υποδομές των χωριών μας».
