Αναγνώριση συγγραφικού έργου μέλους της IPA Καρδίτσας

Ο Κώστας Τριανταφύλλου είναι, εδώ και μια σειρά ετών, δραστήριο και εκλεκτό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και, ειδικότερα, της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας. Ο ίδιος, ήδη από τα χρόνια που υπηρετούσε στη Σχολή Αστυφυλάκων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα και έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και εγχειριδίων σχετικά με το αστυνομικό έργο. Με την αποστρατεία του δε, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο αντικείμενο και πλέον τα εγχειρίδια του αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο των αστυνομικών, γεγονός που αναγνωρίζεται πανθομολογούμενα. Η καλύτερη αναγνώριση βέβαια είναι η έμπρακτη και μια από αυτές τις φορές που βλέπεις  να αναγνωρίζεται η αξία της προσπάθειας σου, ήρθε την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, επισκέφθηκε τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τους εκκολαπτόμενους Αξιωματικούς που φοιτούν εκεί. Δείχνοντας το ενδιαφέρον της, αλλά και την έμπρακτη στήριξη προς εκείνους,  προσφέρθηκε κατ’ επιλογή ως δώρο στους τεταρτοετείς – τελειόφοιτους δοκίμους το εκπαιδευτικό βοήθημα «Αστυνομική Προανάκριση» του Κώστα Τριανταφύλλου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «…ως χρήσιμο και απαραίτητο πόνημα για τα ανακριτικά τους καθήκοντα».

Για τον συγγραφέα αποτελεί μια μεγάλη τιμή η επιλογή του δικού του έργου από την Ένωση Αξιωματικών Αττικής και η χορήγηση του στους τελειόφοιτους δοκίμους της Σχολής Αξιωματικών. Πρόκειται σαφώς και για μια ηθική επιβράβευση της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλει, με στόχο την πληρέστερη επαγγελματική κατάρτιση των καθημερινά αγωνιζόμενων αστυνομικών, που είναι αναγκασμένοι να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους μέσα σε συνθήκες πολυνομίας και συχνών αλλαγών των νομικών διατάξεων. Το ίδιο τιμητικό είναι και για την ΙΡΑ Καρδίτσας το γεγονός ότι έχει στο δυναμικό της τόσο σπουδαίους ανθρώπους.

Η «Αστυνομική Προανάκριση» αποτελείται από το αντίστοιχο εγχειρίδιο – πρακτικό βοήθημα και ψηφιακό δίσκο με όλα τα απαραίτητα έντυπα προανάκρισης και νομοθεσίας.

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’