Αναγνώριση για τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Με πρόσκληση στην Κέρκυρα και συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για την φιλαρμονική του Δήμου Τρικακίων, η συμμετοχή της στη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, με την συνεργασία της φιλαρμονικής των Θιναλίων του Δήμου Κερκύρας.
Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από πρόσκληση της φιλαρμονικής Θιναλίων προς την τρικαλινή Φιλαρμονική, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.
Η μεγαλύτερη Λιτανεία του χρόνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων και τιμήθηκε το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην τρίωρη αυτή λιτανεία στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και με τη συμμετοχή 18 φιλαρμονικών του νησιού η 15μελής αποστολή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων ενσωματώθηκε στη Φιλαρμονική των Θιναλίων φορώντας την κόκκινη στολή της τοπικής φιλαρμονικής,. Και τούτο, διότι, όπως αυστηρά επιτάσσει το πρωτόκολλο, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή άλλων αυτόνομων φιλαρμονικών, εκτός αυτών του νησιού.
Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πασχαλινής περιόδου, οι τρεις μεγαλύτερες μπάντες των Φιλαρμονικών του νησιού, η «Παλαιά Φιλαρμονική», με έτος ίδρυσης το 1840, η «Μάντζαρος» και η «Καποδίστριας», ενωμένες σε ενιαίο μουσικό σώμα 600 μουσικών, παρέλασαν στα στενά της παλαιάς πόλης προβάλλοντας το μήνυμα «η μουσική ενώνει».
Την προηγούμενη ημέρα – Σάββατο του Λαζάρου – η φιλαρμονική πραγματοποίησε κοινή εμφάνιση με την φιλαρμονική των Θιναλίων στους δρόμους της Αχαράβης παίζοντας μάρτσιες και εμβατήρια συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο σε μια τοπική εορτή για το Σάββατο του Λαζάρου με την συμμετοχή της χορωδίας «Επίσκεψης» και του Χορευτικού της Ένωσης Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος».
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάστηκε για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, με τον Σύλλογο φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής που ανέλαβε μέρος της χρηματοδότησης, ενώ ευγενική ήταν η χορηγία:
– της βιομηχανία χαλβάδων & τυροκομικών προϊόντων ΜΑΤΗΣ
– της βιοτεχνίας Ζαχαρωδών ΒΟΥΤΣΕΛΑ