Αναφορά του κ. Κυρίτση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων

kyritsis vouli ne

Αναφορά κατέθεσε ο κ. Κυρίτσης για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Τον περασμένο Μάρτιο με προηγούμενη ερώτηση μου (6898/ 12 Μαρτίου 2014) είχα τονίσει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής στον νομό Τρικάλων ήταν εξαιρετικά σοβαρό και έπρεπε να υπάρξει άμεση αντιμετώπισή του από το Υπουργείο Υγείας.

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί τον Μάρτιο δεν απαντήθηκε από τον τότε υπουργό, κ. Γεωργιάδη, και το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά έχει πλέον οξυνθεί!

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – ΚΥ Τρικάλων καταγγέλλει ότι για να πραγματοποιηθούν οι υπερωρίες στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας προβλήθηκε η λύση κάλυψής τους με παιδιάτρους από το Γ.Ν. Τρικάλων και μάλιστα με παράτυπες μεθόδους. Με την Αναφορά που κατέθεσα σήμερα προς τον υπουργό Υγείας του επισημαίνω (ελπίζω να είναι ενήμερος…) το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα που έχει πλέον μεγιστοποιηθεί και αναμένω την απάντησή του.

Επειδή η υγεία των παιδιών μας δεν επιδέχεται πρόχειρων λύσεων και επειδή το ζήτημα της στελέχωσης των συγκεκριμένων κενών στα δύο νοσοκομεία είναι πολύ σοβαρό για να μένει αναπάντητο από το Υπουργείο Υγείας, καλώ τον κ. Βορίδη να λύσει άμεσα το θέμα και να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις των παιδιάτρων και στα δύο νοσοκομεία!

Το νοσοκομείο Τρικάλων έχει επιφορτιστεί με την περίθαλψη όλων των περιστατικών, ελλείψει παιδιάτρων στις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού μας, χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει επαρκώς εξαιτίας και των οργανικών κενών που ήδη υφίστανται – πόσω μάλλον να βοηθά για την κάλυψη των κενών και άλλου νοσοκομείου..

Η «λύση» (!) που διαφαίνεται να προκρίνουν – να λειτουργεί δηλαδή η παιδιατρική του Γ.Ν. Τρικάλων και Καρδίτσας εναλλάξ – δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς είναι πέραν της λογικής. Η πρόσβαση σε δωρεάν περίθαλψη είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και η πολιτεία οφείλει να μεριμνά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω σε αυτό το ζήτημα. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά το υπουργείο θα απαντήσει και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που του ασκείται χωρίς να προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα «κάτω από το χαλάκι»…

.