Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Άρειο Πάγο κατά Αυγενάκη-Αγοραστού για απόπειρα εξαπάτησης εκλογέων

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κατέθεσαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ερευνηθεί αν αυτά τα δύο πρόσωπα έχουν τελέσει το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Αφορμή για την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο είναι οι δηλώσεις των Λευτέρη Αυγενάκη και Κώστα Αγοραστού την εβδομάδα πριν από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που συνέδεαν τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων μετά τις φυσικές καταστροφές, με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλουν ότι επιχειρήθηκε η εξαπάτηση των εκλογέων του θεσσαλικού κάμπου και ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία και κάθε άλλο συναφές αδίκημα.

«Το χρονικό διάστημα από την 8η Οκτωβρίου 2023 έως και τη λήξη της προβλεπόμενης εκλογικής περιόδου ενόψει της διεξαγωγής του β’ γύρου των εκλογών την 15η Οκτωβρίου 2023 έλαβαν χώρα πράξεις και γεγονότα τα οποία πολιτικώς κρίνονται απολύτως καταδικαστέα, συγχρόνως δε χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα», σημειώνουν. 

Και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει: 
«Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

Επίσης, θυμίζουν τη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα, που είχε πει μεταξύ άλλων ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μη γίνει καμία διακοπή».

Τι απαντά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση δίνει με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας για «αναίσχυντο ψέμα» και «διαστρέβλωση της αλήθειας», χωρίς ωστόσο να λέει κάτι για την ταμπακέρα: τη δήλωσή του πριν από τον β’ γύρο των εκλογών.

Αποδίδει τη μηνυτήρια αναφορά «σε όσα εξελίσσονται στο κόμμα της “Αριστεράς”» και υποστηρίζει ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο».

efsyn.gr