Αναφορά Σ. Παπαδόπουλου σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικούς

Αναφορά σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κατέθεσε
ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Στην αναφορά του προς τους κ. Υπουργό Παιδείας και κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρει:

«Αίτημα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

Ο σύλλογος με αφορμή την επιβολή προστίμου 300 ευρώ, από την τροχαία Τρικάλων, σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς του ΚΕΣΥ Τρικάλων οι οποίες μετακινούνταν οδικώς από τη Λάρισα, όπου διαμένουν μόνιμα, στον τόπο εργασίας τους, διαμαρτύρεται και καταθέτει αίτημα για διαγραφή του προστίμου και τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να καλύπτονται οι μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών .

Επισυνάπτεται σχετικό αίτημα.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των Υπουργείων για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος.

 

Ο καταθέτων βουλευτής Παπαδόπουλος Αθανάσιος

 

ΘΕΜΑ: Επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε αναπληρώτριες

συναδέλφισσες.

 

Το διάστημα που διανύουμε σ΄ολόκληρη τη χώρα τα σχολεία γενικής αγωγής είναι κλειστά. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες καθημερινά να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά και οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινάτονδικότουςαγώνακάτωαπόδύσκολεςσυνθήκεςκαιμάλισταμεελλιπή μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) με αρκετούς συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές, να μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό.

Μπροστά, λοιπόν, σ΄αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και των δεδομένων προβλημάτων, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες. Οι συναδέλφισσες μετέβαιναν με ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) στοντόποεργασίαςτους,τοΚέντροΕκπαιδευτικήςΣυμβουλευτικήςκαιΥποστήριξης (ΚΕΣΥ)Τρικάλων.Τοπρόστιμοεπιβλήθηκεμετηναιτιολογίαυπέρβασηςστοναριθμό επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τοναριθμό).

Το επιχείρημα των αστυνομικών οργάνων ήταν ότι η ΚΥΑ της 6ης-11-2020 αναφέρεται σεμετακίνηση προς μη αστικές περιοχές και όχι από αστικές σε αστικές περιοχές.

Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμοτωνσυναδέλφωνκαθώςεπίσηςκαιτηνπαρέμβασήσαςγιατροποποίησητης ΚΥΑ. έτσι ώστε να καλύπτει τις μετακινήσεις όλων τωνσυναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΟΥΤΣΟΥΖΑΦΕΙΡΙΑ