Αμάλ-αντιεμβολιαστές: Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα-Δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους

Συνήθως οι Κυριακές του καλοκαιριού από ειδησεογραφική άποψη, δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού η κίνηση είναι λιγοστή και δεν υπάρχουν εκδηλώσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα. Η χθεσινή όμως Κυριακή ήταν ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, αφού πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας  δύο διαφορετικές εκδηλώσεις με διαφορά μόλις λίγων ωρών.

Η μια είχε να κάνει με την υποδοχή της μικρής Αμάλ, της κούκλας προσφυγοπούλας από τη Συρία στα Τρίκαλα και η άλλη με τους αντιεμβολιαστές που έκαναν για μια ακόμη φορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις που έγιναν και οι δύο στη κεντρική πλατεία, προσελκύοντας αρκετό κόσμο αμφότερες και δεν ξέρω πόσο φρόνιμο είναι όλο αυτό, όταν η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Δύο συγκεντρώσεις, που ανέδειξαν όμως τις τόσο μεγάλες και βαθιές διαφορές μεταξύ τους.

Στην υποδοχή της μικρής Αμάλ που είχε ενεργό συμμετοχή και ο Δήμος Τρικκαίων, είχε συγκεντρωθεί κυρίως κόσμος με αριστερές καταβολές, εκφραστές της στήριξης και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μέσω των πάσης φύσεως ΜΚΟ, ενώ έλειπε ολωσδιόλου το έντονο θρησκευτικό στοιχείο, με τους εκφραστές της εκκλησίας, τους υπερασπιστές της ορθόδοξης πίστης κλπ. Κάτι που βρήκε μεγάλη απόχηση στην άλλη συγκέντρωση που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα, αυτή των αντιεμβολιαστών.

Είδαμε και μετρήσαμε αρκετούς συμπολίτες που χαρακτηρίζονται από ένα βαθύ θρησκευτισμό, προσκολλημένους στη θρησκεία, με πολλούς από αυτούς να ανήκουν στους Γ.Ο.Χ, δηλαδή στους πιστούς του παλιού ημερολογίου. Είδαμε ακόμα πολλούς που αρέσκονται να αυτοακαλούνται εθνικιστές και πατριώτες, με την πλειοψηφία αυτών να ανήκει ιδεολογικά στη πτέρυγα της άκρας δεξιάς. Μάλιστα όταν στην εκδήλωση των αρνητών του εμβολίου, ακούστηκε από κάποιο ομιλητή για την άφιξη της Αμάλ στα Τρίκαλα, έπεσε μεγάλο γιουχάισμα, γεγονός που δείχνει τις βαθιές διαφορές.

Έχω την εντύπωση πως οι πολίτες που ανήκουν ιδεολογικά κάπου ανάμεσα από την αριστερά και την άκρα δεξιά, μάλλον αδιαφόρησαν και δεν πήγαν ούτε στη μια ούτε στην άλλη εκδήλωση.

Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι, δε νομίζω πως είναι μικρό πράγμα για μια μικρή κοινωνία σαν την δική μας. Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις που μας βοηθούν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, για το συμβαίνει γύρω μας μέσα στη μικρή μας κοινωνία.