Βάζουμε στο γιορτινό τραπέζι ένα αλμυρό μιλφέιγ με κρέμα από κατσικίσιο τυρί και σος ντομάτας. Οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και το μόνο σίγουρο είναι, πως θα ενθουσιαστούν όλοι στο τραπέζι.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 950 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα, κονσέρβα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 300 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγα φύλλα μέντας
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα. Τοποθετούμε τις σφολιάτες ανάμεσα σε δύο πλάκες ψησίματος στρωμένες με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 25΄. Μόλις κρυώσουν εκτός φούρνου, τις κόβουμε σε 12 ορθογώνια παραλληλόγραμμα ίδιου σχήματος και μήκους.
Στραγγίζουμε καλά τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να συμπυκνωθεί και να στεγνώσει από τα υγρά της.
Πολτοποιούμε στο μίξερ το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού για περίπου 1΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, μεταφέρουμε σε κορνέ και διατηρούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τις μισές σφολιάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τις αλείφουμε με τη μισή συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας. Με τη μισή κρέμα τυριού δημιουργούμε με το κορνέ μικρές μπαλίτσες σε κάθε σφολιάτα. Από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε ξανά με τη σάλτσα και το τυρί. Τέλος, ψιλοκόβουμε τη μέντα και γαρνίρουμε πάνω από την κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Κ.Λυκουρέση – Φωτογραφίες: STUDIOM