Αλλιώτικες μελιτζάνες με ρικότα

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες
4 πιπεριές Φλωρίνης
250 γραμμάρια ρικότα
Ελαιόλαδο
Βαλσαμικό ξιδι
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο (προαιρετικό)
Βασιλικός φρέσκος

Εκτέλεση

Κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλείφω με ένα πινέλο με μείγμα από αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο-βαλσαμικό ξίδι και σκόρδο λιωμένο , και τις ψήνω πάνω στην πλάκα για τα λαχανικά, αν δεν σας βρίσκεται τέτοια ψήστε τις στο φούρνο αλλά θέλουν αρκετή ώρα και γύρισμα στο ταψί στην μισή ώρα ψησίματος. Ψήνω τις πιπεριές στο γκριλ σε απόσταση 10 εκατοστών μέχρι να καψαλιστεί η μεμβράνη που έχουν απ’ έξω να γίνει μαύρη, μην φοβηθείτε. Τις βάζω αμέσως μέσα σε μια
σακούλα για λίγα λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζω και τις ξεσποριάζω.

Μετά στρώνω τα λαχανικά με τον εξής τρόπο :Μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση πιπεριές, το μισό τυρί και πασπαλίζω με βασιλικό, άλλη μία στρώση μελιτζάνες, μια στρώση πιπεριές, το μισό τυρί και πασπαλίζω με βασιλικό και κλείνω με μελιτζάνες και πασπαλίζω πάλι με βασιλικό.

Όσες περισσότερες ώρες μείνει στο ψυγείο πριν σερβίρετε, τόσο πιο νόστιμο είναι.