Αλληλεγγύη σε όλους στους διωκόμενους από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων

dikastirio 5 2

Αλληλεγγύη σε όλους στους διωκόμενους από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων

Για τις 11/1/2016 ορίστηκε η νέα ημερομηνία της δίκης των διωκόμενων από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους διωκόμενους εκδόθηκαν από σωματεία, συλλόγους και φορείς πράγμα αναμφίβολα θετικό το οποίο ενισχύει το φρόνιμα τους και συμβάλει στην υπεράσπισή τους.

Το ζήτημα πήρε διάσταση η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού διότι είναι σοβαρό και αφορά την εργατική τάξη στο σύνολό της. Αφορά στα κατεκτημένα δικαιώματά της, το δικαίωμα στην διαμαρτυρία για την καταπάτηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων της, την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και αμοιβής, το δικαίωμα στην αγωνιστική διεκδίκησή τους με απεργία, στάση εργασίας κλπ.

Όπως και το δικαίωμα του συνόλου της εργατικής τάξης να συμπαρατάσσεται και να στηρίζει το κάθε φορά αγωνιζόμενο τμήμα της, καθώς και το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην ενημέρωση και τη δημοσιότητα στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας. Πράγματα που αμφισβητούνται διαρκώς από τους καπιταλιστές οι οποίοι καταβάλουν διαρκή προσπάθεια να αφαιρέσουν και να ισοπεδώσουν αυτά τα δικαιώματα.
Η δίωξη του εργολάβου η οποία στοχεύει στην τρομοκράτησή των καθαριστριών και την δικαστική καταστολή και τιμωρία όσων στάθηκαν στο πλευρό τους και των δημοσιογράφων που δημοσιοποίησαν τα γεγονότα, δεν ασκήθηκε γενικά εναντίων κάποιων «αλληλέγγυων».
Ασκήθηκε εναντίων συνδικαλιστικών στελεχών μελών Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, μίας συνδικαλιστικής παράταξης, της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων –ανέργων και μελών της, εναντίον δημοσιογράφων και πολιτών που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθαριστριών. Η δίωξη στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας πράγμα που πρέπει να αναδειχθεί.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό, προβάλλοντας την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τον υπερασπιστικό αγώνα και να στηριχτούν μαζικά από την κοινωνία γενικά και από τα όργανα του κινήματος και το ίδιο το κίνημα οι διωκόμενοι, και να διεκδικήσουμε-απαιτήσουμε:
Απαλλαγή από κάθε κατηγορία και αθώωση των αλληλέγγυων πολιτών, των δημοσιογράφων, των συνδικαλιστών και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων-ανέργων και των μελών της που διώκονται από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων!
Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία!
Ικανοποίηση των διεκδικήσεων των καθαριστριών και επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν!
Η τρομοκρατία των εργολάβων δεν θα περάσει!
Στη δίκη κατήγοροι θα είμαστε εμείς και κατηγορούμενος ο εργολάβος!

Τρίκαλα, 16/12/015 Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων –ανέργων Ν. Τρικάλων

.