Αλλάζω συσκευή: Νέα SMS με επιταγές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

200.000 νέα voucher για το νέο πρόγραμμα για την αλλαγή μέχρι τριών συσκευών

Διεύρυνση των δικαιούχων του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» προβλέπουν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τώρα όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση στο gov.gr και είναι στους επιλαχόντες.

Κάθε νέος δικαιούχος θα λάβει ένα SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει και εφόσον πάρει το voucher θα μπορεί να απευθυνθεί για την αγορά της συσκευής στους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι για την αγορά μιας νέας συσκευής μέσω του προγράμματος θα πρέπει να διαθέτετε προς ανακύκλωση μία παλιά που να ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη αλλά και να λειτουργεί.

Μπορείτε να αλλάξετε μέχρι τρεις συσκευές από τις κατηγορίες:

– κλιματιστικό
– ψυγείο
– καταψύκτη

Υπενθυμίζεται πως το ύψος της επιδότησης υπολογίζεται από ένα point system που καθορίζει τελικώς την έκπτωση -από 30% έως 50%- στον κάθε δικαιούχο, σύμφωνα με τα ακόλουθα εισοδηματικά κριτήρια:

  • 1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
  • 2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
  • 3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
  • 4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Ανατροπή στις προθεσμίες του «Αλλάζω συσκευή»

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας ακολουθεί η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αρχικά οι προθεσμίες του προγράμματος είχαν οριστεί όπως παρακάτω, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη η παράτασή τους, καθώς δεν θα είναι δυνατόν οι νέοι δικαιούχοι να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία:

Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

fimotro.gr