Άλλα τα μάτια του… λαού και άλλα της… αστυνομίας

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρισκόντουσαν στο Σύνταγμα συμμετέχοντας σε ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο η ΕΛ.ΑΣ κατέγραφε επισήμως μόλις 60.000 άτομα και ανακοίνωνε ότι στην Αττική για την εκδήλωση είχαν φτάσει μόλις 579 λεωφορεία με διαδηλωτές καθώς και 2 από την Κρήτη.

Ούτε καν 100000 διαδηλωτές δεν είδαν από την ΕΛ.ΑΣ τη στιγμή μάλιστα που και τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για «παλιρροϊκό γαλάζιο κύμα» με την Liberation να γράφει για χιλιάδες κόσμου και εκατοντάδες λεωφορεία.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η ΕΛ.ΑΣ έκανε τη δική της καταμέτρηση προκαλώντας έντονα ερωτήματα για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί αλλά και για το πόσο αντικειμενική είναι η αναφορά της.

Πολύ δε περισσότερο όταν η ίδια η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να μειώσει το μέγεθος της αντίδρασης αλλά και το ποσοστό των Ελλήνων που αντιδρούν και αντιτίθεται στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία κατέθεσε το Σάββατο στη Βουλή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

«Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική (326) λεωφορεία, από τα οποία (253) από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, (71) από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και (2) από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

liberal.gr