Αλήθειες για την ένταξη του νοσοκομείου Τρικάλων στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Διαβάζοντας μια ανακοίνωση, ότι ο Υπουργός ενέργειας εγκρίνει ενεργειακή αναβάθμιση για το ΓΝΤ στις 4-9-2018, η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τα νοσοκομεία για πρόσκληση συμμετοχής ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων. Στις 5-9-18 το τότε Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε να γίνουν άμεσες ενέργειες για την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου (η προθεσμία έληγε στις 31-12-18) για την συμμετοχή του νοσοκομείου Τρικάλων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Με μια σειρά ενεργειών -όπως ανάθεση με διαγωνιστική διαδικασία της σύνταξης του φακέλου και την κατάθεση του-κατάφερε μέχρι την λήξη της ημερομηνίας συμμετοχής να έχει καταθέσει πλήρη φάκελο, ώστε να μιλάμε σήμερα για ένα έργο που θα συμβάλλει στην επίτευξη κλιματικών στόχων ..και όχι μόνο.. Η έγκριση του έργου δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί λόγω των εκλογών τον Ιούλιο 2019..και αφού χάθηκαν 2 χρόνια έχουμε επιτέλους την έγκριση. Είναι καλό να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους….και να αναγνωρίζουμε την δουλειά και το όραμα ανθρώπων που είχαν ως στόχο την αναβάθμιση !!!του νοσοκομείου Τρικάλων σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και όχι να την οικειοποιούμαστε, όντας όλα έτοιμα, ανακοινώνοντας απλώς το αποτέλεσμα των όσων προηγήθηκαν..

 

Υ.Σ. Να σημειωθεί ότι κάποιοι πρώιμοι ΝΔ, έχουν καταγγείλει την όλη διαδικασία το 2018 ως μια διαδικασία που ήταν σκέψη Συριζαιων για να κάνουν εντύπωση! Ας αναλογιστούμε…

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων