Αλέξη, δυστυχώς, χάσαμε…

alekalsklf

Ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά, φαίνεται, ότι έχασε τη μάχη με τους δανειστές – τοκογλύφους.

Με τη δύναμη της οικονομικής ασφυξίας «τράβηξαν» τις διαπραγματεύσεις έως το παραπέντε και τώρα λένε στον Αλέξη Τσίπρα ή συμφωνία με αυτά που ζητάμε ή χρεοκοπία.

Κάπου εδώ, φαίνεται, φοβήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός και έκανε πίσω. Σταδιακά έριχνε νερό στο κρασί του και οι δανειστές κάθε μέρα ζητούσαν και κάτι περισσότερο.

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή ημέρα και αναμένεται στη τριήμερη να παραδοθούμε άνευ όρων. Εκτός και αν ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάσει κάποιον άσσο, που δεν τον γνωρίζουμε.

Η αναμενόμενη υποχώρηση της Ελλάδος στις παράλογε απαιτήσεις των δανειστών – τοκογλύφων δεν θα είναι κακό μόνο για τους Έλληνες. Θα αποτελέσει και «στραπάτσο» και για τους Ευρωπαίους πολίτες (ιδίως του Νότου) που ήλπιζαν ότι με μια καλή συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ελπίζουν στη μείωση της λιτότητας.

Η συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης θα ξαναπάρουν τα επάνω τους και οι προοδευτικές τα κάτω τους.

 

 

spirospero.gr

Γι αυτό νομίζουμε ότι κάνει λάθος ο πρωθυπουργός με τις υποχωρήσεις του. Θα έπρεπε να μείνει σταθερός στις θέσεις του και να πετάξει το μπαλάκι στους δανειστές – τοκογλύφους.

Μακάρι να έχει κάποιο άσσο στο μανίκι του ο πρωθυπουργός, αλλιώς κλάψε Χαράλαμπε…

.