Ακόμη ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου – Προσβλήθηκε 87χρονη στις Σέρρες

Στο νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύεται μια 87χρονη γυναίκα που έπειτα από εξετάσεις αποδείχθηκε πως νοσεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Μετά το κρούσμα ελονοσίας που καταγράφηκε στον νομό Σερρών, όπως είχε γράψει πρώτη η Voria.gr, ο Νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι στις Σέρρες και ειδικότερα στο Γόνιμο, εντοπίστηκε κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μια 87χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών. Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη ακόμα ένα ύποπτο κρούσμα υπεβλήθη σε εξετάσεις, ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν νοσεί.

Ιός Δυτικού Νείλου

Ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των πτηνών μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μπορούν να μολύνουν, παρεμπιπτόντως, ανθρώπους και άλλα θηλαστικά. Οι άνθρωποι θεωρούνται αδιέξοδοι ξενιστές της νόσου και δεν συμμετέχουν στην αλυσίδα μετάδοσης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειοψηφία των ατόμων, που μολύνονται από τον ιό, δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ πολύ λίγα άτομα (λιγότερα από 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση).

Πηγή: https://www.voria.gr