Ακόμη ένα επιτυχημένο σεμινάριο του Σωματείου Ιεροψαλτών ν. Τρικάλων Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Με μεγάλη συμμετοχή και με ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια έλαβε χώρα  το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης το εξειδικευμένο ιεροψαλτικο  σεμινάριο που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών ν. Τρικάλων με θέμα  θεωρητικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο Μουσικό υλικό της Ελληνικής ψαλτικής τέχνης.
Στο ξεκίνημα χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κος. Αθανάσιος Δημητρίου ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της τρικαλινής ιεραποστολικής κοινότητας για επιπλέον  επιμόρφωση πάνω στα ζητήματα της ψαλτικής τέχνης. 
Στη συνέχεια ο  επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής του επιμορφωτικου Σεμιναρίου καθηγητής κύριος Σωτήρης Δεσπότης ανέπτυξε το πολυ ενδιαφέρον  θέμα του, περι ισοκρατηματος, περι έλξεων και οκταηχιας, ποιες ερμηνευτικες δυνάμεις κρύβει το σημειογραφικο σύστημα των τριών Διδασκάλων και περί άρτιας ερμηνείας. Στο τελος ακολούθησε μια πολυ επικοδομητικη συζήτηση οπου καλυφθηκαν επικαιρα ιεροψαλτικα θέματα. Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής.