Αισιόδοξη η Έφη Λεβέντη για την πορεία των πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε και πως θα γίνει το άνοιγμα του πολιτισμού και στα Τρίκαλα, με την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο του καλοκαιριού.

Για το θέμα αυτό, όπως και για αρκετά ακόμη που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο Δημήτρη Παδιό στη ραδιοφωνική συχνότητα του FM 100 Ράδιο Ζυγός, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Έφη Λεβέντη.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος, υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με θεατρικά ως επί το πλείστον σχήματα για το καλοκαίρι στο υπαίθριο θέατρο του φρουρίου, με την τήρηση φυσικά όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και αποστάσεων (με 1 καρέκλα να παραμένει κενή ανάμεσα στους θεατές). Ήδη αρκετοί πολίτες σπεύδουν να κάνουν κρατήσεις θέσεων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προγραμματιστούν και άλλες εκδηλώσεις.

Παράλληλα η κ. Λεβέντη έκανε έναν απολογισμό δράσεων και παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες του δήμου το προηγούμενο διάστημα, όσο αυτές ήταν κλειστές λόγω του lockdown, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρικάλων,  οι παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό σχολείο κλπ., ενώ ιδιαίτερο βάρος ρίχνει και σε αθλητικά έργα, όπως η ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πισίνας στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στο Ριζαριό, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου στην οδό Κατσιμήδου, οι παρεμβάσεις σε αθλητικά κέντρα όπως του Γενεσίου, του Καλονερίου κλπ.

Για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων, η κ. Λεβέντη ανέφερε πως θα χρειαστεί να γίνει συμπληρωματική πίστωση του έργου, λόγω έκπτωσης του εργολάβου.