Αιμορραγία φτάνει πια: Ηχηρή παρέμβαση του Ζήση Μπετσιμέα με προτάσεις για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα σήμερα στη πόλη μας, όπου ένα νέο παιδί 18 ετών έχασε τη ζωή του, εντός του αστικού κλοιού της πόλης μας!

Μια από τις τραγικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της ελληνικής πολιτείας, είναι ότι έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα σπασμωδικά το τεράστιο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Ένα κοινωνικό θέμα με τραγικές, αιμορραγικές συνέπειες για τη κοινωνία ,την οικονομία, την ψυχική υγεία των οικογενειών και των εμπλεκομένων τραυματιών στα τροχαία ατυχήματα, αλλά και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 2004 άλλο ένα τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον αδόκητο χαμό επτά μαθητών και τον σοβαρότατο τραυματισμό άλλων τριών στο πέταλο του Μαλιακού κόλπου. Όλοι μαθητές από τη γειτονική κωμόπολη της Φαρκαδόνας.

Με αφορμή λοιπόν τα τραγικά αυτά περιστατικά, αλλά και τόσα άλλα ,που στο μεσοδιάστημα έχουν μεσολαβήσει και έχουν σημαδεύσει ανεξίτηλα τις οικογένειες και τη κοινωνία με καταστροφικά αποτελέσματα διαμαρτύρομαι εντονότατα για τη στάση της πολιτείας, πάνω σ αυτό το θέμα.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ :

 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
 • ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΎΟ
 • ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ
 • ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ bonus ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΉ ΤΟΥΣ ΑΝΈΛΙΞΗ.

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Τρικκαίων, θα εισηγηθώ να συζητηθεί το θέμα άμεσα στο επόμενο τακτικό δημοτικό συμβούλιο και θα προτείνω ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ:

 • ΆΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΣΧΕΤΗΡΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ (ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ) ΣΕ ΚΆΘΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΏΝ
 • ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΉ ΜΕΛΕΤΗΣ
 • ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΏΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΏΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΑ ΣΟΒΑΡΉ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΥΝΗΤΙΚΆ ΣΟΒΑΡΌ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΆΡΑΒΑΣΕΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΜΕΘΗΣ κ.α., ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.
 • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ SMART CITY ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑ .
 • ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .
 • ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΝΤΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΩΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ !!! ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ.Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ.

 

ΖΗΣΗΣ ΜΠΕΤΣΙΜΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (Νομικός)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΚΚΑ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ 3»