«Αικ. Κελέση»: Δεν γνωρίζω πολιτικούς

Απρόθυμη να απαντήσει στις ουσιώδεις ερωτήσεις εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8, η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση». Η ίδια, μάλιστα, με κοφτές απαντήσεις επιχείρησε να δημιουργήσει fast track διαδικασίες, ώστε να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή επέμεινε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ το μόνο που σχολίασε σχετικά με τους πολιτικούς είναι ότι δεν γνωρίζει τα πολιτικά πρόσωπα, ούτε έχει σχέση ούτε και θέλει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο των ερωτήσεων του Θ. Πλεύρη η «Αικατερίνη Κελέση» απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο:

Αικ.Κελέση: Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Νοβάρτις ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι αυτήν όταν κληθώ στο Δικαστήριο.

Ελάχιστες επιπλέον απαντήσεις έδωσε στον Β. Κεγκέρογλου

Β. Κεγκέρογλου: Έχετε δει ποτέ πολιτικό από κοντά;

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.

Β. Κεγκέρογλου: Υπάρχει έγγραφο που η κα Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρας

Αικ.Κελέση: Δεν με αφορά

Β. Κεγκέρογλου: Πώς νιώσατε όταν είδατε τον κ.Πικραμμένο να κλαίει κατηγορούμενος μόνο από την δική σας κατάθεση;

Αικ.Κελέση: Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

ΝΔ: Η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος να απαντήσει

Στο γεγονός ότι η «Αικατερίνη Κελέση» ουσιαστικά αρνείται να απαντήσει εμμένουν γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη. «Ο Σαράφης διέψευσε τον Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω και η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Liberal.gr