Αγροτικός σύλλογος Παλαιοκάστρου: Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες από τον παγετό

Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες αγρότες – ελαιοπαραγωγοί  από τον παγετό του 2017

 Δεκάδες είναι οι πληγέντες φτωχοί αγρότες καλλιεργητές ελιάς στον πρώην Δήμο Παλιοκάστρου που έμειναν εκτός αποζημιώσεων από τα ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) για τις ζημιές που είχαν υποστεί από τον παγετό που επικράτησε το 2017.

Ο άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ (για τον οποίο πληρώνουμε πολύ υψηλές εισφορές), αποτελεί την βασική αιτία που δεν καλύπτει όλες τις αιτίες ζημιών και νόσων, ούτε έγκαιρα και δίκαια αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.

Παραπέμπει τις ζημιές στα ελαιόδεντρα και σε άλλες καλλιέργειες στα ΚΟΕ. Θέτει μια σειρά εμπόδια για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών όπως το πλαφόν του 30% της ζημιάς, που αποτελεί την βασική αιτία της μη αποζημίωσης των συναδέλφων, βγάζει εκτός αποζημίωσης τους  συνταξιούχους άνω των 70 χρόνων και όσους φτωχούς αγρότες δεν έχουν εισόδημα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Παλιοκάστρου καταγγέλει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς του ΕΛΓΑ. Ζητάμε να γίνει εξαίρεση από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι πληγέντες αγρότες.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και στο 100% της ζημιάς.