Αγρια κόντρα… Αγοραστού – Πατούλη

patoulis agorastos

Και δημόσια ξέσπασε σήμερα η κόντρα που υποβόσκει εδώ και καιρό μεταξύ δημάρχων και περιφερειάρχων με επίκεντρο τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατήγγειλε με σκληρή γλώσσα την ΕΝΠΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά «μαθαίνουμε απ’ όλες τις πλευρές ότι πηγαίνουν οι περιφέρειες και στην Ευρώπη και στην κυβέρνηση και λένε δώστε τα όλα σε μας και μην δίνεται στους δήμους. Αυτό είναι αισχρό. Και το λέω δημόσια είναι αισχρό αν συμβαίνει. Αλλά επειδή τα μηνύματα έρχονται από παντού θα ζητήσω να σοβαρευτούμε όλοι!»

Και πρόσθεσε σε εξίσου υψηλούς τόνους: «Μας παίρνουν υπαλλήλους, θέλουν να μας πάρουν τα έργα, να μας πάρουν και τα… μούσμουλα. Έλεος!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι «αν και έχουμε καλέσει την ΕΝΠΕ κατ’ επανάληψη σε κοινή συνεδρίαση να καθαρίσουμε την μπουγάδα και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας», η συνεδρίαση αυτή δεν έχει γίνει με ευθύνη της Ένωσης Περιφερειών. Ζήτησε, δε, από το γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ να στείλουν σήμερα εκ νέου επίσημο αίτημα στην ΕΝΠΕ και στον, επίσης, «γαλάζιο» πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Κώστα Αγοραστό για νέα συνεδρίαση.

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ συμφώνησε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος πρότεινε να στραφούν οι δήμαρχοι νομικά κατά των περιφερειών για αμφισβητούμενα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ και ο ίδιος ο Γ. Πατούλης έχουν ζητήσει ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστό επαναλαμβάνει το αίτημα της κοινής συνεδρίασης των Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην επιστολή του:

“Σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου, επανέρχομαι στο «διαχρονικό» αίτημά μας για κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ., της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που βαραίνουν την Αυτοδιοίκηση και ορισμένες φορές, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, δημιουργούν τριβές μεταξύ των δύο βαθμών, απαιτούν διάλογο μεταξύ μας, με ειλικρινή διάθεση, προκειμένου να βρούμε τους κοινούς τόπους που θα αναδείξουν την καλή συνεργασία μας προς όφελος των πολιτών και του τόπου.

Προς τούτο, σε παρακαλώ, μετά από συνεννόηση, να ορίσουμε την ημέρα και τον τόπο της συνεδρίασης αυτής, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αμέσως μετά τις γιορτές. Εύχομαι σε σένα προσωπικά και στους συναδέλφους σου «Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες!»

 

aftodioikisi