Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Y.) Σχετικά με την συγκρότηση του Προεδρείου στον Σύλλογο Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Τρικάλων

Ο Τυχοδιωκτισμός γεννά παραφροσύνη!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.) έχει μια διαχρονική , ξεκάθαρη και σαφέστατη τοποθέτηση  στο ζήτημα της συγκρότησης Προεδρείων στα Όργανα (ΔΣ) των συνδικαλιστικών ενώσεων.

  • Υπερασπίζουμε τη θέση για Αντιπροσωπευτικό – Αναλογικό Προεδρείο, σύμφωνα με την εκλογική δύναμη, σε αριθμό ψήφων , που έχουν  οι παρατάξεις στις αρχαιρεσίες.  Γιατί έτσι μόνο, αντιπροσωπεύεται η επιλογή της «βάσης» του Συλλόγου , δηλαδή των μελών του,  στην «κορυφή» του Συλλόγου , δηλ. στο Προεδρείο του ΔΣ. Έτσι μόνο αντιπροσωπεύεται  ανόθευτα και χωρίς  διαθλάσεις και αντικατοπτρισμούς η διάθεση των συναδέλφων για το ποιο παραταξιακό σχήμα ,ποια συλλογική οντότητα θα τους εκπροσωπήσει και από ποια θέση , κρινόμενη  βάση των λεγομένων αλλά και των πεπραγμένων του προηγούμενου διαστήματος.

u  Στην πρόσφατη και πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά τις αρχαιρεσίες , όπου εκ των πραγμάτων τίθεται  το ζήτημα της συγκρότησης του προεδρείου,  η εκλεγμένη  εκπρόσωπος της ΑΣΥ στο ΔΣ , συνάδελφος και συναγωνίστρια Βάσω Μπακάση , αυτή τη λογική εξέφρασε και συγκεκριμένα πρότεινε :

c για τη θέση του προέδρου ,όπως και τη θέση του ταμία- για προφανείς  λόγους συνοχής και λειτουργίας του ΔΣ-   την 1η σε ψήφους παράταξη (Υγειονομικό Όραμα). Εκπροσωπείται στο ΔΣ από τους συναδέλφους Τσιμπίδα Ηλ., Κουφοδημοπούλου Ρεβέκκα , Ρίζο Ν., Αλιάγα Διον. ( εφόσον το ΔΣ αποφασίσει και είναι υπόθεση της παράταξής τους ποιος θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου.

c για τη θέση του αντιπροέδρου τη 2η σε ψήφους παράταξη (Δημοκρατική Ενότητα) , που εκπροσωπείται στο ΔΣ από τους συναδέλφους Κόσσυβα Σταυρούλα, Ντόβα Κ. , Γκαγκαμάνου Σούλα.

c για τη θέση του Γενικού Γραμματέα την 3η παράταξη «Ενότητα Υγειονομικών»  ,που εκλεγμένο στο ΔΣ έχει το συνάδελφο Μπέκο Χρ.

c για τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα την 4η παράταξη , που είναι η ΑΣΥ και εκπροσωπεί η ίδια.  Δηλαδή για την παράταξή μας δε διεκδικήσαμε τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που μας αναλογεί σύμφωνα με τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στις αρχαιρεσίες.

u  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  το αξιοπαρατήρητο γεγονός ήταν :

®  η έντονη άρνηση της 2ης παράταξης (Δημοκρατική Ενότητα- Ντόβας Κ.) να δεχτεί τη θέση του αντιπροέδρου και η ακόμη πιο έντονη επιμονή του να διεκδικήσει τη θέση του Γεν.Γραμματέα,

® ότι συνοδεύτηκε από την άρνηση του Μπέκου Χρ.-Ενότητα Υγειονομικών  να αναλάβει τη θέση του Γ.Γραμματέα -όπως του προτάθηκε, αλλά και κάθε άλλο αξίωμα στο προεδρείο.  

Τυχαίο;  Δε νομίζουμε ! Ο ένας έδινε πάσα κι άνοιγε το  χώρο να περάσει ο  άλλος!

u  Μάλιστα , αφού η πλειοψηφία του ΔΣ δεν έκανε δεκτές τις αξιώσεις  των δυο παραπάνω παρατάξεων και αποφάσισε η θέση του αντιπροέδρου να καλυφθεί από τη Δημοκρατική Ενότητα & η θέση του Γ.Γραμματέα από τον κ.Μπέκο, οι εν λόγω  παρατάξεις αποχώρησαν από τη συνεδρίαση μη αποδεχόμενες τις θέσεις τους , μη δεχόμενες να ορίσουν εκπροσώπους σ’ αυτές , αφήνοντας το προεδρείο χωρίς Αντιπρόεδρο και  Γ.Γραμματέα.

u Κατόπιν τούτου τα  εναπομείναντα μέλη του ΔΣ ,έχοντας την απαιτούμενη απαρτία και πλειοψηφία αποφάσισαν για λόγους   λειτουργίας του ΔΣ ( γιατί αλλιώς  δε μπορούν να κατοχυρώνονται -επικυρώνονται κλπ οι όποιες αποφάσεις) να καλυφθεί η θέση του Γ.Γραμματέα από μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης , αφήνοντας κενές τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Αναπληρωτή Ταμία κενές ,αφού ο κ. Μπέκος –Ενότητα Υγειονομικών αρνήθηκε  κάθε αξίωμα και η “Δημοκρατική Ενότητα” αποχώρησε από κάθε διαδικασία από τη στιγμή που δεν κατέλαβε ότι επιθυμούσε.

Έτσι ,αφού τα πράγματα ούτε περίπλοκα εξελίχθησαν και πολύ συγκεκριμένα κατέληξαν , δε μπορούμε να κατανοήσουμε τις εκ των υστέρων συκοφαντίες προς την παράταξή μας από τη “Δημοκρατική Ενότητα”

u Το γαϊτανάκι της λασπολογίας  ξεκίνησαν ο κ.Μπέκος και μέλη της παράταξής του με σειρά ειρωνικών και κουτσομπολίστικών αναρτήσεων στους προσωπικούς λογαριασμούς τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

® Άραγε προς τι η τόση «καψούρα» της παράταξης του κ,Μπέκου προς το τι κάνει η ΑΣΥ ;

Αφού η ΑΣΥ τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα πρότεινε για τον εαυτό της από την αρχή ως τέλος , αφού και ο ίδιος ο κ.Μπέκος  τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα πρότεινε για την ΑΣΥ.

® Άραγε γιατί «νοιάζεται» τόσο για τις δικές μας ευθύνες  ο κ.Μπέκος , αγνοώντας τις δικές του ;

Αφού ο ίδιος  δε δέχτηκε καμιά θέση στο προεδρείο του ΔΣ ,μην αναλαμβάνοντας  έτσι συγκεκριμένη ευθύνη πάνω του. Μετά γιατί ζητούσε την ψήφο των συναδέλφων

® Άλλωστε η  ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα για τον κ.Μπέκο δεν είναι πρωτόγνωρη. Αφού και στο προηγούμενο ΔΣ οι συνάδελφοι τον ανέδειξαν στη θέση του προέδρου του συλλόγου μας , αυτός μετά από λίγους μήνες παραιτήθηκε τόσο από το αξίωμα του προέδρου όσο κι από μέλος του ΔΣ .

® Ας κοιτάξουν ,λοιπόν, ο κ. Μπέκος και οι της παράταξής του τη δική τους φωλιά που είναι λερωμένη κι ας  αφήσουν την εργολαβία  λασπολογίας – άραγε για ποιου το όφελος;  προς  τις  ξεκάθαρες θέσεις και πράξεις  της ΑΣΥ.

u Το κερασάκι στην τούρτα της συκοφαντίας ήρθε  από την ανακοίνωση της δημοκρατικής Ενότητας που ανακάλυψε «κολλεγιά» της ΑΣΥ με τη ΔΑΚΕ  για το μοίρασμα των αξιωμάτων!!!

Κύριοι συνάδελφοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» λίγη τσίπα δε βλάπτει. Δεν έχουμε δα και μνήμη χρυσόψαρου.

® Εσείς δεν καταθέσατε πρόταση που πρότεινε τη θέση του προέδρου στην 1η παράταξη (Υγειονομικό Όραμα)  & τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα στην 4η παράταξη (ΑΣΥ) ;

® Αν το ξεχάσατε κιόλας , υπάρχουν και τα πρακτικά του ΔΣ που μπορείτε να το δείτε και να το θυμηθείτε. Αν  ενεργείτε όμως  με επιλεκτική μνήμη τότε είναι πρόβλημά σας και μάλιστα σοβαρό. Τι ζητάτε τα ρέστα από τους άλλους;

® Για να σας βοηθήσουμε μπορούμε να σας θυμίσουμε τις πάμπολλες ανίερες συμμαχίες που κάνατε όσα χρόνια η παράταξή σας ήταν πλειοψηφούσα . Γι’ αυτό μην κρίνετε όμως εξ ιδίων τα αλλότρια ! Δεν είμαστε όλοι σαν και του λόγου σας !

® Και στο κάτω κάτω της γραφής,  γιατί έρχεστε τώρα και σκούζετε σαν το γάτο… που δε σας βγήκαν οι σχεδιασμοί και τ’ αλισβερίσια για να έχετε  το πάνω χέρι στο ΔΣ;

® Άλλωστε εσείς δε σηκωθήκατε και φύγατε από τη συνεδρίαση μη δεχόμενοι κανένα αξίωμα εκτός απ’ αυτό που διακαώς επιδιώκατε, του Γραμματέα; Γιατί άραγε μιας και είστε 2η δύναμη και βάση του καταστατικού του Συλλόγου σας ανήκει το αξίωμα του Αντιπροέδρου;

® Δηλαδή ποια είναι η προσφορά σας στο Σύλλογο ; Ή παίρνω αυτό που «γουστάρω» ή όλα τα σαμποτάρω;

 Την καθαρά υπονομευτική τακτική της αποχώρησης και άρνησης κάθε αξιώματος της   «Δημοκρατικής Ενότητας» ακολούθησε και η παράταξη του κ. Μπέκου-Ενότητα Υγειονομικών  ( που οι περισσότεροι υποψήφιοί της ήταν παλιότερα στον πυρήνα της Δημοκρατικής Ενότητας ή όπως αλλιώς λεγόταν τότε), ώστε να κατασκευάσουν από κοινού  ένα καλό άλλοθι, μια «πιασάρικη» δικαιολογία   για να μη στέκει ξεβράκωτη στα μάτια των συναδέλφων η  τυχοδιωκτική στάση και των δυο.  Η κατάλληλη δικαιολογία δεν ήταν άλλη από  το γνωστό  «μπαμπούλα της Δεξιάς» (βλ ΔΑΚΕ) και τη συκοφαντία περί σύμπλευσης της ΑΣΥ μαζί του. Χιλιοειπωμένα και αναμασημένα ψεύδη, λόγια λάσπης, που έχουν  διαλυθεί από την ίδια τη ζωή και τη δράση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών δεν πήρε  μέρος σε καμιά συζήτηση ή «παζάρι» για τον  αποκλεισμό της μιας ή της άλλης παράταξης από το Προεδρείο, κρατώντας ξεκάθαρη στάση αρχής από την αρχή ως το τέλος.  Σεβαστήκαμε τη θέληση των συναδέλφων να δώσουν συγκεκριμένη δύναμη στον καθένα, όπως και σ’ εμάς . Έτσι δε γίναμε αυτοί που θα αλλοιώσουν την έκφραση των συναδέλφων, δε θα μπορούσαμε να γίνουμε ανακόλουθοι με τις αρχές μας και τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Επιμείναμε μέχρι τέλους για κατανομή των αξιωμάτων σε κάθε παράταξη όπως την έταξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

Συνάδελφοι,  δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα των υγειονομικών για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενάντια στην μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα , για καθολικά δωρεάν και ίσο προς όλους σύστημα υγείας, για προστασία της δουλειάς, της αξιοπρέπειάς μας της ζωής μας.

Σ΄ αυτή την προσπάθειά μας καλούμε κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις που έχει, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις , για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας ,ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, την αντιδραστική αξιολόγηση, και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για να θωρακίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, με τις ευλογίες της Ε.Ε.

 Τέλος, με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση των συναδέλφων, την ενημέρωσή τους, την αποκάλυψη των αντιλαϊκών- πολιτικών των κυβερνήσεων και την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, την ανασύνταξη του κινήματος  για ν’ ανοίξει ο δρόμος των   πραγματικών      αλλαγών.