Αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συγκρότηση προεδρείου ΣΕΠΕ Τρικάλων

Σχετικά με την συγκρότηση του Προεδρείου στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Τρικάλων, η θέση της παράταξής μας Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (Α.Σ.Ε.) είναι χρόνια τώρα γνωστή, καθαρή και σαφής: Αντιπροσωπευτικό – Αναλογικό Προεδρείο, με βάση τη δύναμη, σε αριθμό ψήφων που έλαβαν οι παρατάξεις. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. οι παρατάξεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ συνεργάστηκαν και προχώρησαν στην κατανομή αξιωμάτων και στη συγκρότηση Προεδρείου, όπως αυτή ανακοινώθηκε στα σχολεία και στα ΜΜΕ.

ΗΑγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεν πήρε μέρος σε καμιά συζήτηση ή «παζάρι» για τον  αποκλεισμό καμιάς παράταξης από το Προεδρείο, κάτι που θα ήταν ανακόλουθο με την πάγια θέση μας για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο, θέση στην οποία επιμείναμε μέχρι τέλους. Δεν μπήκαμε βέβαια ούτε στην παραπλανητική λογική περί  “αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων” που έχουν χρεοκοπήσει από την ίδια τη ζωή. Οι αριστερές, αγωνιστικές, προοδευτικές δυνάμεις κρίνονται από την ιστορία, το κίνημα και τις θέσεις τους σε κρίσιμες καμπές του αγώνα (βλέπε τη μάχη κατά της αξιολόγησης) και όχι από τις “καρέκλες” και τις “θέσεις ευθύνης”.

Η κοινή απόφαση ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ), στο πρόσφατο παρελθόν, αξιοποιώντας και τη στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, για την αναστολή της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση είναι αποκαλυπτική του ρόλου αυτών των δυνάμεων. Σε μια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κλάδου ήταν υπέρ της επαναπροκήρυξης της απεργίας- αποχής. Η Α.Σ.Ε ήταν η μόνη δύναμη που αταλάντευτα επέμεινε και  επιμένει για επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Σ΄ αυτή την προσπάθειά μας καλούμε κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις που έχει, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων μας, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, την αντιδραστική αξιολόγηση, και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για να θωρακίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Τέλος, με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση των συναδέλφων, την ενημέρωσή τους, την αποκάλυψη των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων και την καλύτερη οργάνωση των αγώνων.