Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά συμβούλια

6665492

ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!
Γυρίζουμε τις πλάτες στα κρατικά όργανα εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής

Ήδη πέρασαν 15 μήνες αφότου 2500 συνάδελφοί μας βγήκαν στη διαθεσιμότητα-απόλυση. Πριν 15 μήνες οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί δεχτήκαμε ένα καίριο χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σήμερα αντιμετωπίζουμε εκτός από το γενικότερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, την επερχόμενη λαίλαπα της αξιολόγησης-πειθάρχησης-ανασφάλειας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα το κράτος και οι μηχανισμοί του, τα συνδιαχειριστικά ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ –σαν να μην συμβαίνει τίποτα- καλούν τους εργαζόμενους να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους σε αυτά! Την ίδια στιγμή ο Λοβέρδος εξαγγέλει «ενιαία» ψηφοδέλτια για να εκφράζονται άνετα οι φασιστικές απόψεις, ενώ πετά έξω από τις λίστες τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς αφού για την συγκυβέρνηση είναι οι αυριανοί απολυμένοι!!

Η απάντηση του μαζικού κινήματος των εκπαιδευτικών σε αυτό το κάλεσμα συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο θα πρέπει να είναι ΟΧΙ!
ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ! ΑΠΕΧΟΥΜΕ! Γιατί:
1ο. Δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε συνομιλητές αυτούς που σφαγιάζουν τα δικαιώματά μας (μας απολύουν, μας «αξιολογούν», μας αυξάνουν το ωράριο, μας μειώνουν τους μισθούς).

2ο. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από καλούς, έντιμους και πολύ περισσότερο αριστερούς αιρετούς. Έχουν ανάγκη από ισχυρά σωματεία. Η συμμετοχή στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ υπονομεύει αυτή την κατεύθυνση. Η διαμόρφωση των πελατειακών σχέσεων καλλιέργησαν τη δήθεν ατομική λύση και τη λογική της ανάθεσης που αντιβαίνουν στη λογική της συλλογικής διεκδίκησης και της οργανωμένης πάλης μέσα από τα σωματεία μας.

3ο. Οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζονται αιρετούς που εφαρμόζουν τους νόμους με διαφάνεια. Αυτοί οι νόμοι του αυξημένου ωραρίου, των τμημάτων με 28-30 μαθητές, της διάθεσης μας σε 5-6 σχολεία, της διάλυσης εν τέλει των εργασιακών μας σχέσεων δεν θέλουμε να εφαρμοστούν με «δικαιοσύνη». Θέλουμε να τους ανατρέψουμε.

4ο. Οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την κοροϊδία της υποτιθέμενης ισοδύναμης έκφρασης σε αυτά τα συμβούλια, όταν το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στην καλύτερη περίπτωση είναι 3-2 (Διοίκηση)-(αιρετοί) και επομένως είναι αδύνατο στα όργανα αυτά να παρθεί απόφαση προς το συμφέρον των εργαζόμενων, αφού οι «εκπρόσωποί» τους είναι πάντα μειοψηφία.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία και ενώ η Αριστερά διατυμπανίζει ότι μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, την ίδια στιγμή καλεί τους εργαζόμενους να καθίσουν στο τραπέζι της ταξικής συνεργασίας με τον αντίπαλο. Οι καιροί απαιτούν απόλυτο διαχωρισμό των διαδικασιών της συγκρότησης και οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων από τους μηχανισμούς και τα όργανα του κράτους όπως είναι τα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ.

• ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
• ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙΑΔΑ.

Η 5 του Νοέμβρη δεν πρέπει να αποτελέσει εκεχειρία στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει!

.