Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Τρικάλων: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 10/2

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝκαλούν εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές, σωματεία και συλλογικότητες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ Τρικάλων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και στην εκπαίδευση, υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς, και επιχειρώντας την χειραγώγηση/υποταγή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών. Τα νομοσχέδια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι ρυθμίσεις για την αξιολόγηση είναι τα πιο πρόσφατα, όχι όμως τα τελευταία δείγματα. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να αδιαφορεί για την δύσκολη κατάσταση των σχολείων εν μέσω πανδημίας και δεν φροντίζει να πάρει ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Είναι φανερό ότι η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε! Μόνο με μαζικούς συντονισμένους αγώνες μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους!

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Όχι στην χειραγώγηση, κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  • Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα σε σπουδές, εργασία, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.