Αγωνία για τη γρίπη: Με μάσκες οι πολίτες στα επείγοντα

Μέτρα προσωπικής υγιεινής προσπαθούν να λάβουν γονείς και μαθητές για να προφυλαχτούν από τη γρίπη. Τα νοσοκομεία στις εφημερίες γεμίζουν την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το ΚΕΕΛΠΝΟ, πως δεν δίνει τον ακριβή αριθμό των νεκρών από τη γρίπη. 

Αγωνιούν οι γονείς για τη γρίπη 

Οι γονείς είναι αναστατωμένοι. Δίνουν οδηγίες στα παιδιά τους να τηρούν μέτρα προσωπικής υγιεινής για να μην κολλήσουν γρίπη.

Οδηγίες ζητούν οι γονείς από τα σχολεία 

Ακόμα κι αν ένα παιδί αναρρώσει από τη γρίπη, μπορεί να κολλήσει το συμμαθητή του μέχρι και 10 μέρες μετά. Πολλά παιδιά επειδή φοβούνται μήπως μείνουν από απουσίες, πηγαίνουν στο σχολείο ακόμα άρρωστα.

Κόκκινος συναγερμός στην Ευρώπη για τη γρίπη 

Στην Ευρώπη έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για τη γρίπη. Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι στις πρώτες χώρες με υψηλή δραστηριότητα και ακολουθούν η Γαλλία, η Ιταλία, η Δανία και η Εσθονία. Το στέλεχος που επικρατεί σε ποσοστό 40% είναι το Η1Ν1. Στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη έχουν χάσει τη ζωή τους 43 άνθρωποι. Στη Σερβία έχουν πάει στο νοσοκομείο με γρίπη από την αρχή του έτους 68.000 άτομα.

Με μάσκες οι πολίτες στα επείγοντα 

Στα νοσοκομεία επικρατεί συνωστισμός. Οι πολίτες στα επείγοντα κυκλοφορούν με μάσκες. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπολογίζει στους δηλωμένους θανάτους τους ασθενείς που έσβησαν λόγω επιπλοκών της γρίπης ή νοσηλεύτηκαν σε κλινικές.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει επίσης πως οι επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων δεν δίνουν στους εργαζόμενους στην υγεία τις φόρμες άρνησης εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα να μην είναι σωστά τα ποσοστά εμβολιαστικής κίνησης για νοσηλευτές, γιατρούς και υπαλλήλους. Πάντως σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου σε ποσοστό 25-28%. Μια αποκλειστική νοσοκόμα νοσηλεύεται με γρίπη διασωληνωμένη στην εντατική.

star.gr