Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις

for_sale2-458x315

Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις χρηματαγορές εντείνει τον προβληματισμό για τις πωλήσεις κρατικής περιουσίας που έχουν προγραμματιστεί.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε σύντομα ανακοινώσεις κατόπιν και της συνεδρίασης του συμβουλίου του Ταμείου της Δημόσιας Περιουσίας με την συμμετοχή και εκπροσώπων των εταίρων της Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την άντληση 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, προκειμένου να εισπραχθούν 1,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έμφαση σε αποκρατικοποιήσεις που δεν αφορούν εισηγμένες εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανή η μετάθεση της πώλησης της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ τον επόμενο χρόνο και να αντικατασταθούν από την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ και του 35,5% που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ εντός του 2011.

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα έχει ζητήσει την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και δύσκολα θα δεχτεί αναθεώρηση στους στόχους των εσόδων που έχουν τεθεί.

newscode.gr