Αγώνας δρόμου για την καταβολή 5.000 νέων συντάξεων την Τρίτη

Η τρόικα θέτει θέμα ακόμη και αναβολής της δόσης των 800 εκατ. ευρώ

Την ερχόμενη Τρίτη, 5.000 νέες συντάξεις θα δοθούν, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης.

«Τη Δευτέρα θα γνωρίζω σίγουρα πόσες νέες συντάξεις θα δώσουμε. Στο περίπου θα είναι 5.000», ανέφερε ο κ. Μπακαλέξης μιλώντας το Σάββατο σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως «η πληρωμή του Οκτωβρίου έγινε, αυτές είναι από την 1η έως τις 10 Οκτωβρίου. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώνονταν την 1η Οκτωβρίου, και τώρα θα πληρωθούν στις 10».

Με έγγραφό του πριν από μερικές ημέρες προς τους διευθυντές και προϊστάμενους των δομών που εκδίδουν συντάξεις, ο διοικητής του ΕΦΚΑ γνωστοποίησε στους αρμόδιους ότι στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει «εμβόλιμη πληρωμή», ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτόν, ο ΕΦΚΑ θα επιδιώξει, ανοίγοντας τις υπηρεσίες απονομής συντάξεων και το Σαββατοκύριακο, να πληρώσει έως την ερχόμενη Τρίτη όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων μηνός Σεπτεμβρίου.

Έτσι συντάξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο καλούνται να εκδίδουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, προκειμένου να μη χαθεί ο στόχος για απορρόφηση του κονδυλίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, καθώς η τρόικα θέτει θέμα ακόμη και αναβολής της δόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι ο ΕΦΚΑ καλείται να εκδώσει έως το τέλος του έτους τις μισές από τις 130.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούσαν στην αρχή της χρονιάς, ήτοι 65.000 συντάξεις. Στη σημερινή συνέντευξή του, ο κ. Μπακαλέξης ανέφερε ότι από την αρχή του έτους έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν πληρωθεί 88.000 νέες οριστικές συντάξεις.

news.gr