«ΑΓΝΟ»: Πολύ θετικά τα πρώτα μηνύματα από την αγορά της Β. Ελλάδας

Άμεσα πλάνα επέκτασης σε όλη την χώρα – Προς επαναλειτουργία του εργοστασίου στον Λαγκαδά

Πολύ θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την αγορά για την πρόσφατη επιστροφή στα ράφια του λιανεμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα του ιστορικού brand “ΑΓΝΟ” από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., όπως τόνισε το μέλος του δ.σ. και εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Στέλιος Σαράντης, απόψε από το βήμα της παρουσίασης του εγχειρήματος στη Θεσσαλονίκη και υπάρχουν άμεσα πλάνα επέκτασης στην υπόλοιπη χώρα.

Εντός των επόμενων μηνών του 2024, όπως γνωστοποίησε στη συνέχεια ο κ. Σαράντης, θα επιχειρηθεί η είσοδος και σε άλλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και μικρά σημεία πώλησης όπου δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή η είσοδός των προϊόντων “ΑΓΝΟ”, με προοπτική εφόσον ευοδωθεί το εγχείρημα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για  αξιοποίηση του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων της “ΑΓΝΟ’ στον Λαγκαδά, στο οποίο όπως μάλιστα επισήμανε υπάρχει και εξοπλισμός για την παραγωγή παγωτού. Η γαλακτοβιομηχανία που έγραψε ιστορία στον κλάδο “επέστρεψε στην αγορά, με σκοπό να επαναφέρει μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές που οι Μακεδόνες είχαν συνδέσει με την ΑΓΝΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης από το βήμα της εκδήλωσης.
Μέχρις στιγμής η επιστροφή της “ΑΓΝΟ” περιλαμβάνει ήδη μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων – συνολικά 21 (φρέσκο γάλα,  γάλα χωρίς λακτόζη, το all time classic Coco milk, κεφίρ και αριάνι, παραδοσιακά γιαούρτια, στραγγιστό γιαούρτι, βούτυρο καθώς και επιδόρπια γάλακτος-κρέμες και ρυζόγαλο) για την παραγωγή των οποίων από τα εργοστάσια του Ομίλου της Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχουν επενδυθεί κεφάλαια 8 εκατ. ευρώ. To γάλα για την παραγωγή των  προϊόντων ΑΓΝΟ  συλλέγεται αποκλειστικά από φάρμες των περιοχών του Σοχού, του Λαγκαδά, και της Νέας Απολλωνίας.

Ως φόρο τιμής στην προσφορά της ιστορικής βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, συγκεκριμένα ο κ. Τάκης Σαράντης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε τον επί 30 χρόνια διευθυντή της ΑΓΝΟ”, Νίκο Καραθόδωρο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν δια ζώσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνυματος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

naftemporiki.gr