Άγιος Νεκτάριος Τρικάλων

 

Είναι ένας από τους πολυ-αγαπημένους αγίους των Ελλήνων και φυσικά και των Τρικαλινών.

Αυτές τις ημέρες κατά την εορτή του αγίου, στον ναό που κοσμεί την πόλη των Τρικάλων, πλήθος κόσμου συνέρευσε για τον άγιο, ο οποίος θαυματουργεί συνεχώς. Μικροί, μεγάλοι, μαζί με παρέες, μόνοι τους, νέοι, νέες, προσκύνησαν τον άγιο, καταθέτοντας αυτό το διήμερο όλα όσα τους ανησυχούν, τους προβληματίζουν, αλλά και τις ευχαριστίες τους προς την αγάπη του.

Την ημέρα της εορτής, στον ιερό ναό λειτούργησε ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος μαζί με ιερείς της Μητρόπολης.

Ακούραστος εργάτης, νυχθημερόν, του ιερού ναού όλα αυτά τα χρόνια, ο π. Κων/νος Κούκος, ένας παπάς μαχητής για την Μητρόπολη, την πόλη μας, την ενορία του. Από τους λίγους πλέον ιερείς, που καθημερινώς τελεί όλες τις ακολουθίες στον ιερό ναό (όρθρος, εσπερινός) χωρίς να απουσιάζει από αυτά που ένας κληρικός οφείλει να τελεί, τιμώντας έτσι το ράσο του και τη σχέση του με τον Θεό. Ο κόσμος τον αγαπάει, το αναγνωρίζει και εύχεται να του δίνει δύναμη ο Θεός, για να χαίρεται την ιεροσύνη του, την ενορία του και την οικογένεια του.

Ο άγιος Νεκτάριος να δίνει δύναμη τόσο στον Μητροπολίτη κ. Αλέξιο για να χαιρόμαστε να λειτουργεί και τον π. Κωνσταντίνο!