Άγχος: Αυτό είναι το ποτό που το καταπολεμά

Συχνά ακούμε την έκφραση “βάζω ένα ποτό να χαλαρώσω”. Αυτό ισχύει , σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων δείχνει πως το κόκκινο κρασί ιδιαίτερα μπορεί όντως να καταπραϋνει το άγχος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buffalo στις ΗΠΑ και του Xuzhou στην Κίνα έκαναν μια σειρά από πειράματα και δημοσίευσαν τα συμπεράσματα τους στο επιστημονικό έντυπο «Medical journal Neuropharmacology».
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η ρεσβερατρόλη… μια ουσία που συναντάται στο κόκκινο κρασί, βοηθά στην αντιμετώπιση κάποιων συμπτωμάτων της θλίψης, της κατάθλιψης και του άγχους.

Η ουσία αυτή μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον μια πολύ καλή εναλλακτική στη θεραπεία των ασθενών που υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Ying Xu, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Oι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην υγεία είναι ούτως ή άλλως γνωστές στην επιστημονική κοινότητα. Όπως αναφέρει η Mayo Clinic το κόκκινο κρασί σε μικρές ποσότητες κάνει πολύ καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα, περιέχει αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την καλή υγεία και έχει θετικές επιδράσεις στην καλή χοληστερόλη.

healthview.gr