Αυξημένη η κίνηση στα κρεοπωλεία των Τρικάλων ενόψει των Απόκρεων

Τις προμήθειες τους από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της πόλης, κάνουν αυτές τις μέρες οι Τρικαλινοί ενόψει του τριημέρου και των γιορτών των Απόκρεων, κάνοντας την αγοραστική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Όπως τονίζει στο trikalaIN.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Τρικάλων Θοδωρής Ευθυμίου, πολλοί συμπολίτες σπεύδουν αυτές τις μέρες για τις αγορές τους σε κρέατα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αφού παραδοσιακά οι Απόκριες είναι μια καθαρά οικογενειακή γιορτή, όπου μαζεύεται όλη μαζί η οικογένεια γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, απαγορεύουν στον κόσμο να μετακινηθεί εκτός νομού, κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την κίνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, το αρνί και το κατσίκι έχουν αυτές τις μέρες τον κύριο λόγο στις προτιμήσεις των καταναλωτών και ακολουθούν το χοιρινό και το μοσχάρι. Οι τιμές κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα με το αρνί να ξεκινάει από 7 ευρώ το κιλό, το κατσίκι από 7,5-8, το χοιρινό από 4 ευρώ και τέλος το μοσχάρι από 8-10 ευρώ το κιλό.