Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα επαιτείας στα Τρίκαλα

Αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων επαιτείας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην πόλη των Τρικάλων, με αφορμή βέβαια και την έλευση των Άγιων ημερών του Πάσχα, σε σύντομο διάστημα.

Πραγματικά όπου κι αν γυρίσει κανείς το μάτι του, θα συναντήσει σε πολλές γωνιές στο κέντρο της πόλης (δρόμους, γέφυρες, καφετέριες,  έξω από μαγαζιά κλπ.) ζητιάνους, που εκλιπαρούν τους περαστικούς για λίγα λεπτά του ευρώ.

Η συνηθέστερη εικόνα που συναντάει κανείς, είναι κάποιες γυναίκες (αθίγγανες στην πλειοψηφία τους) να κρατάνε μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους ή και παιδιά μόνα τους, που έχοντας μάθει να παίζουν πλέον τέλεια τον «ρόλο» τους, «προκαλούν» τα φιλάνθρωπα αισθήματα των περαστικών, εκλιπαρώντας για λίγα χρήματα, γάλα, ψωμί κλπ.

Για το φαινόμενο της  επαιτείας, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα Τρίκαλα τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της έλευσης του Πάσχα, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να υπάρξει κάποια ευταξία και ευνομία στους δρόμους και οι πολίτες που πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι και προσεκτικοί, να μην είναι αναγκασμένοι κάθε λίγο και λιγάκι να έρχονται «αντιμέτωποι» με αυτούς τους ανθρώπους και αυτά τα περιστατικά.