Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να κόψεις μια κακή συνήθεια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψει κανείς τις κακές συνήθειες, άλλοι καλύτεροι, άλλοι χειρότεροι. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, η χειρότερος τρόπος για κόψεις μια κακή συνήθεια είναι να καταπιέζεις τις σκέψεις σου για αυτή, αφού αυτό συνήθως έχει τον αντίθετο αποτέλεσμα. Για να μην μιλήσουμε για την επίπτωση που έχει στην υγεία του ανθρώπου…

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 134 άνδρες και γυναίκες, διαπίστωσε ότι και τα δύο φύλα έφαγαν περισσότερη σοκολάτα, έχοντας ήδη αποφασίσει να μην σκέφτονται το συγκεκριμένο γλυκό για πέντε λεπτά.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να καταπιέσουν ή να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την κατανάλωση σοκολάτας. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταπίεσαν τις σκέψεις τους βρήκαν ότι, τελικά, έφαγαν περισσότερη απ’ ότι η άλλη ομάδα.

Αντίστοιχες, έρευνες έχουν διεξαχθεί και για το κάπνισμα και τον εθισμό στα social media.

Ένας τρόπος για να το καταπολεμήσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο διαλογισμός, δηλαδή η συνειδητή καταγραφή των σκέψεων και η ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς μια αρνητική σκέψη από την αντίδραση σε αυτήν.

http://www.newmoney.gr