Αυτοψία στα έργα του Αχελώου,ο Παπαστεργίου

 MESOXORA1

Στο κάλεσμα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας για επίσκεψη και αυτοψία στα έργα του Αχελώου, μετείχε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η πρωτοβουλία του επιστημονικού φορέα – επίσημου συμβούλου της Πολιτείας, αφορούσε στην ενημέρωση των μηχανικών για τη σπουδαιότητα και τη σημασία του έργου. Στόχος, η ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να λειτουργήσει το σημαντικό αυτό έργο.

Η ξενάγηση έγινε από στελέχη της ΔΕΗ στο εργοστάσιο παραγωγής στη Γλύστρα, όπου οι σύγχρονες εγκαταστάσεις αναμένουν την τελική έγκριση για να λειτουργήσουν.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για όλο το φάσμα των εργασιών και των έργων στο ΥΗΕ της Μεσοχώρας , από τον δρ. μηχανικό κ. Ιωάννη Θανόπουλο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν δεκάδες μηχανικοί (επαγγελματική ιδιότητα που διαθέτει και ο κ. Παπαστεργίου) καθώς και ο κ. Τάσος Μπαρμπούτης εκ μέρους της ΠΑΣΕ (Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή) για τον Αχελώο.

Παρών ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ενώ νωρίτερα το πρωί τον χώρο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Επίσης, κατά την άφιξη των μηχανικών στη Μεσοχώρα, κάτοικοι του χωριού ζήτησαν να συνομιλήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που δημιουργεί η τεχνητή λίμνη στο χωριό και να τους ενημερώσουν για το ζήτημα που ανακύπτει, εκθέτοντας τις απόψεις τους για τα έργα συνολικώς.

.