Αυτό είναι το «τρίγωνο της φωτιάς» για το ΠΑΣΟΚ

trigono-480x0

Πανικός έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες τριών ιστορικών στελεχών του Κινήματος: Κώστα Σημίτη, Γιώργου Φλωρίδη και Αλέκου Παπαδόπουλου.

Αν οι τρεις πολιτικοί καταλήξουν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα του κεντροαριστερού χώρου, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα –από αυτό που έχει τώρα- στις προσεχείς εκλογές.

Παρόλο που οι συζητήσεις των τριών πολιτικών γίνονται με άκρα μυστικότητα και σε χώρους άγνωστους μέχρι σήμερα, από συνεργάτες τους διαρρέουν οι εξής πληροφορίες:

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τον Γιώργο Φλωρίδη. Ο Κώστας Σημίτης δεν δείχνει μέχρι τώρα διάθεση να μετάσχει ουσιαστικά στην Κίνηση και προτιμά να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δει ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις από τον Σεπτέμβριο και μετά. Δεν βάζει θέμα ηγεσίας, αλλά δεν θα ήθελε να εμφανιστεί ως διασπαστής του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία ενός κόμματος μέσα από το κόμμα, του οποίου έχει διατελέσει και πρόεδρος, μετά την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντίθετα, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για μια νέα πολιτική κίνηση, χωρίς κι αυτός να βάζει θέμα ηγεσίας (στην κίνηση αυτή).

Στο γραφείο του στο Φάληρο γίνονται πολύωρες συζητήσεις και πολιτικές ζυμώσεις προς την κατεύθυνση ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα μπορεί να φέρει και μια νέα πολιτική πλατφόρμα διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι από τους πιο πετυχημένους υπουργούς Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ο κ. Φλωρίδης από τους πιο σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, χωρίς και ο ίδιος να βάζει θέμα προσωπικής προβολής στο νέο φορέα, έρχεται σε επαφή -πέραν των κκ. Σημίτη και Παπαδόπουλου- με αξιόλογα, έντιμα και επιτυχημένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο να στηρίξουν και να μετάσχουν στον νέο πολιτικό φορέα.

Οπωσδήποτε, ότι κι αν συμβεί με το θέμα αυτό, η Κίνηση δεν θα εμφανιστεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα καταλυτικό για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.