Αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία και στα Τρίκαλα για τους…άτακτους του ρεβεγιόν

Επί ποδός θα είναι τις μέρες των Χριστουγέννων οι αστυνομικές δυνάμεις στα Τρίκαλα, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη και το νόμο σε όσους…άτακτους και ανυπάκουους, θελήσουν να πάνε κόντρα στα ισχύοντα μέτρα και να γιορτάσουν νύχτα το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με φίλους και συγγενείς.

Οι εντολές της κυβέρνησης είναι ρητές και αυστηρές και επιτρέπουν να γίνει το γιορτινό τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μόνο το μεσημέρι και μόνο με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων το πολύ.

Η πιθανή έλευση τρίτου κύματος της πανδημίας ή η αναζωπύρωση του δεύτερου, διαμορφώνει ένα πρωτόγνωρο εορταστικό πλαίσιο για τις γιορτές, βάσει του οποίου:

  • στις 24 Δεκεμβρίου δεν θα επιτραπούν οι έξοδοι των παιδιών, για να ψάλλουν κάλαντα
  • στις 25 Δεκεμβρίου το ρεβεγιόν μεταφέρεται το μεσημέρι αντί των βραδινών ωρών
  • Από τις 10 το βράδυ έως τις πέντε το πρωί της επόμενης ημέρας θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, ενώ η απαγόρευση για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα αφορά και τις εξαιρέσεις, οι οποίες ισχύουν τις υπόλοιπες ημέρες.

Οπότε  καλό είναι να είμαστε όλου προσεκτικοί και να μην ξεφύγουμε από τις οδηγίες των ειδικών, αν δεν θέλουμε να μας βγει «ξινό» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.