Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η θερμοκρασία στην οποία θα ψήσετε τα pancakes πρέπει να είναι μέτρια. Αν έχετε υψηλή θερμοκρασία, όταν μπει ο χυλός στο τηγάνι δεν θα απλωθεί σωστά και θα καεί.
Υλικά
Για 10 pancakes
- 50 ml ξινόγαλο
- 1 αυγό
- 40 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + επιπλέον για το τηγάνι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
- αλάτι
Διαδικασία
-
- Για τα αφράτα pancakes με ξινόγαλο σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να καταλήξουμε σε ένα ομογενοποιημένο χυλό.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε περίπου 1½-2 κ.σ. από το χυλό και απλώνουμε ελαφρώς
- Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Αν δούμε ότι στην πάνω πλευρά ο χυλός παραμένει πολύ υδαρής, τότε περιμένουμε λίγο για να αναποδογυρίσουμε το pancake.
- Αναποδογυρίζουμε με σπάτουλα και περιμένουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Μεταφέρουμε το pancake σε πιάτο, σκουπίζουμε το τηγανάκι με χαρτί κουζίνας και αλείφουμε πάλι με βούτυρο. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
- Σερβίρουμε τα pancakes με toppings της επιλογής μας, όπως μέλι, μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή ό,τι άλλο μας ευχαριστεί.
cookout.skai.gr
