Άφησαν όπλα και φυσίγγια και έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έκοψαν την πίτα τους το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο «Πύλης Μέγαρο», τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, ενός από τους πολυπληθέστερους και πιο δραστήριους συλλόγους του νομού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες από την διοίκηση του συλλόγου, 7 παλιοί κυνηγοί για την ευδόκιμη και πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στον σύλλογο, οι Κων/νος Καλογιάννος, Βασίλειος Μεριβάνης, Δημήτριος Νικλιτσιώτης, Κων/νος Ντάσκας, Αντώνιος Τζουρτζιώτης, Αθανάσιος Τσιάντας και Βασίλειος Γκουζιώτης.

Ο Πρόεδρος της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων Σταύρος Τραγάνης, κατά την ομιλία του έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του συλλόγου, στον οποίο ηγείται, χαρακτηρίζοντας την χρονιά που έφυγε ως χρονιά-πρόσημο για τις δραστηριότητες του συλλόγου, με γεγονότα που είχαν θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που περνάει το κυνήγι και η κυνηγετική οικογένεια, όπως επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην δημιουργία του παρασυλλόγου στα Τρίκαλα, προϊόν προσωπικών στρατηγικών και διασπαστικών κινήσεων που μπορεί να έφερε ένα πλήγμα στον σύλλογο, όμως αυτές οι πρακτικές είναι ήδη καταδικασμένες στην συνείδηση της μεγάλης κυνηγετικής οικογένειας.

Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους,απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας της Θεσσαλίας Βασίλειος Μπαλατσός, ο οποίος με την σειρά του τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυνηγοί για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ τυχόν διαφορετικές ενέργειες όπως είναι η λαθροθηρία, δεν είναι αποδεκτές από τους κυνηγούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Κώστας Ψύχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Αναστασίου, Γιώργος Στουρνάρας και Γιώργος Μητσιούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου θήρας Νικόλαος Μάνιος, ο δασολόγος Δημήτριος Παππάς, η επιστημονική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιούλη Στεργιοπούλου και πλήθος μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Δημήτριος Κυρίτσης και π. Αθανάσιος Αραπογιάννης, ενώ το τυχερό φλουρί αντιστοιχούσε σε μια γενική κυνηγετική άδεια.