Αδέσποτα στα ορεινά των Τρικάλων

adespota3

Πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα από τους κατοίκους των ορεινών περιοχών των Τρικάλων, διότι πολλοί επιλέγουν να εγκαταλείψουν κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, σ΄αυτές τις περιοχές.

Αυτό επιβεβαιώνει η αύξηση των αδέσποτων σε περιοχές όπου ο πληθυσμός είναι ελάχιστος, όπως ορεινά χωριά των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Εδώ και κάποιο διάστημα πολλά αδέσποτα που ανήκουν σε ράτσες σκυλιών που δεν διαβίωναν μέχρι πρότινος στις συγκεκριμένες περιοχές κυκλοφορούν σε πολλά ορεινά χωριά, ζητώντας λίγη θαλπωρή και τροφή από τους εναπομείναντες κατοίκους.

Αναγκάζονται δε να επιβιώσουν σε δύσκολες και πρωτόγνωρες για αυτά συνθήκες διαβίωσης, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους χειμερινούς ιδίως μήνες .

Έως πριν κάποια χρόνια στα μέρη αυτά συναντούσε κανείς συγκεκριμένες ράτσες σκύλων όπως τα Γκέκας που χρησιμοποιούνταν στο κυνήγι ή τσοπανόσκυλα που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τη φύλαξη των προβάτων κατά τη βόσκηση.

Τώρα τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και κυρίως με τη μορφή αστικού προβλήματος που εξοβελίζεται στις περιοχές αυτές λόγω της ασυνειδησίας κάποιων…

.