Αμπελοφάσουλα σαλάτα

Είναι μικρά σε μήκος φασόλια, σκούρου πράσινου χρώματος πολύ λεπτά και τρυφερά. Τα αμπελοφάσουλα τρώγονται σαλάτα ή σαν συνοδευτικό πλάι σε ψητό ψάρι.Εκτός από την παραδοσιακή συνταγή γίνονται σοτέ με βούτυρο και φιλέ αμυγδάλου. Ταιριάζουν με τάρτες γιατί αγαπούν τα τυριά και κυρίως τα λευκά φρέσκα τυριά. Τα λεπτά αμπελοφάσουλα γίνονται και ομελέτα!
 

Για τα αμπελοφάσουλα σαλάτα

  • 500 γρ. αμπελοφάσουλα ξερικά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. ξύδι από κρασί
  • 1/2 σκελ. σκόρδο
  • 3-4 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • Λίγο πιπέρι

argiro.gr