87χρονος στην Θεσσαλονίκη… χώρισε με την 84χρονη σύζυγό του!

Οχι μόνο ο έρως, αλλά και το… διαζύγιο χρόνια δεν κοιτά! Σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, ζευγάρι υπέγραψε το συμφωνητικό λύσης γάμου στο πλαίσιο συναινετικού διαζυγίου.

Ο σύζυγος είναι… 87 ετών και η σύζυγος 84! Γνωρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και παντρεύτηκαν το 1981. Τότε ο σύζυγος ήταν 50 ετών (καθώς είναι γεννημένος το 1931) και η σύζυγος 47 ετών (καθώς είναι γεννημένη το 1934). Ζούσαν σε διαμέρισμα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης και όλα έδειχναν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Ομως, ο γάμος τους, μετά από 37 χρόνια, έλαβε τέλος χθες.

Και οι δύο έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έχουν βγει στη σύνταξη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπήρξε «τρίτο» άτομο στη σχέση, το οποίο να ευθύνεται για το διαζύγιο. Το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Ομως, είχε -κατά μία έννοια- υιοθετήσει μία κοπέλα, την οποία φρόντιζε και σπούδασε. Ομως, η κοπέλα αναζήτησε και βρήκε τη βιολογική μητέρα της, η οποία ζει στην Αυστραλία. Εκεί, παντρεύτηκε και επικοινωνούσε με τον 87χρονο, ζητώντας του χρήματα.

Ο υπερήλικας δεν μπορούσε να της χαλάσει χατίρι, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει πουλήσει τρία ακίνητά του και να έχει στείλει όλα τα χρήματα στην Αυστραλία. Ομως, η κίνησή του αυτή εξόργισε την 84χρονη σύζυγό του, η οποία τον έβλεπε να πουλά το ένα ακίνητο μετά το άλλο. Ακολούθησαν ομηρικοί καβγάδες. Φωνές που τάραζαν την οικοδομή, μέχρι που στα τέλη του 2016 ο 87χρονος μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε από τη συζυγική στέγη. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση για σχεδόν 18 μήνες και δεν είχε καμία επικοινωνία.

Ερχόταν σε συνεννόηση μόνο μέσω γνωστών και φίλων και δεν αντάλλασσε κουβέντα. Ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης Αντώνης Ξυλουργίδης δεν διέψευσε τις πληροφορίες του χωρισμού, οι οποίες είναι ευρέως γνωστές στην περιοχή της Τούμπας, και απλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα χωρισμού ακόμη και σε ηλικιωμένα ζευγάρια».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής/ usay.gr