721 τρικαλινά νοικοκυριά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

721 τρικαλινά νοικοκυριά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός:

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέσαμε 6,6 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση της αντικατάστασης με φυσικό αέριο. Για τα Τρίκαλα 721 αιτήσεις εγκρίθηκαν, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό του Νομού, είναι υψηλό το ποσοστό των εγκρίσεων. Από αύριο κιόλας μπορούν να αρχίσουν μέχρι τέλος Αυγούστου που θα κλείσει το πρόγραμμα. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό, δεν έχει ξανατρέξει τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα. Θέλουμε στο επόμενο ΕΣΠΑ να το ξανατρέξουμε, να δώσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα.»

Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην απόφαση που πάρθηκε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο όπου υπήρξε αρνητική εισήγηση για αδειοδότηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα όρια του νομού Καρδίτσας με Καρπενήσι:

« Η εισήγηση μας ήταν αρνητική για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή του Καρπενησίου που συνορεύει με την Καρδίτσα. Πήραμε θέση όχι για το θεαθήναι, αλλά με ουσία, διότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση των κατοίκων για αυτή την εγκατάσταση. Εγώ θέλω να είμαι καλός με το περιβάλλον, όχι να είμαι καλός με την εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει. Όπως και στον Ασπροπόταμο είπαμε όχι όταν χρειάστηκε. Και αν ξαναχρειαστεί, αν τίθεται θέμα αλλοίωσης του περιβάλλοντος στα βουνά, θα ξαναπώ όχι. Το θέμα βέβαια είναι να πούνε όχι και οι παρακάτω, οι Υπουργοί δηλαδή.

Ναι πρέπει να πούμε στον Αχελώο, τον οποίο περιμένουμε να πάρει μπροστά. Αυτό είναι κάτι που το περιμένουμε από τον Υπουργό τον κ. Σκρέκα, θα έχουμε συνάντηση αυτή την εβδομάδα μαζί του για να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεγαλύτερος οικολόγος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν υπάρχει, το μεγαλύτερο οικολογικό έργο στην Ευρώπη τη λίμνη Κάρλα εμείς την έχουμε κάνει. Είμαστε σύμφωνοι προφανώς και με τα αιολικά και με τα φωτοβολταϊκά, βεβαίως και πρέπει να μπούνε, όμως με το αναγκαίο χωροταξικό για το πού θα μπουνε.»