7000 απολύσεις από το δημόσιο ζητά η τρόικα

apolyseis troika

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές τα ζητήματα αυτά ετέθησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Σάββατο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνάντηση η ελληνική πλευρά είπε ότι έχουμε δεσμευτεί για απολύσεις κι ότι ο στόχος του 2014 θα τηρηθεί, αλλά οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν ότι δεν θα ζητήσουν άλλες απολύσεις για το 2015.

Η διαδημοτική κινητικότητα θα συζητηθεί με το υπουργείο Εσωτερικών Για τους μισθούς η τρόικα περιμένει την μελέτη που δείχνει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις (π.χ. μεταξύ ομοειδών υπαλλήλων και ότι απόφοιτοι δημοτικού πληρώνονται καλύτερα από καθηγητές πανεπιστημίου) προκειμένου σε επόμενο στάδιο να καταρτιστεί νέο μισθολόγιο.

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρεώσεις όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς το ζήτημα της άρσης των διοικητικών βαρών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση.

Οι ίδιες πηγές τονίζαν ότι κατά τη συζήτηση φάνηκε ότι: -Είναι σταθερή η διάσταση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ.

Η Κομισιόν έδειξε διάθεση υποστηρικτική και αναγνώρισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται. Τέλος το νομοσχέδιο για τον ΟΟΣΑ θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

πηγη: tovima.gr