7 λάθη που κάνεις με το ελαιόλαδο στη διατροφή σου

Περιέχει αντιοξειδωτικά και πλήθος λιπαρών που κάνουν καλό στην καρδιά σου- μαζί με την υπέροχη γεύση του. Αν και το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην κουζίνα μας, υπάρχουν κάποια λάθη που σίγουρα κάνεις χωρίς να το γνωρίζεις. Δες τα κόλπα που ακολουθούν μερικοί ξένοι σχετικά με το ελαιόλαδο και πάρε ιδέες:

Λάθος 1: Αγοράζεις πλαστικό ή διάφανο μπουκάλι με ελαιόλαδο

Οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί της ποιότητας του ελαιόλαδου είναι το φως του ήλιου και το οξυγόνο. “Μόλις ο ήλιος και ο αέρας “ακουμπήσουν” το λάδι σου, μπορεί αυτό να αρχίσει να αλλοιώνεται και να γίνεται πικρό. Για να διατηρήσεις την άριστη ποιότητά του, καλύτερα να αγοράζεις γυάλινα μπουκάλια που έχουν σκούρο πράσινο ή καφέ χρώμα”, προτείνει η Lauren Winstead, που αγοράζει στο Whole Foods Market και πρόσφατα απέκτησε κατάρτιση σχετικά με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Λάθος 2: Αποθηκεύεις το λάδι σου σε ζεστό σημείο

Η έκθεση στη ζέστη, είτε από κάποιο κοντινό φούρνο είτε από κάποιο παράθυρο που φέρνει μέσα τις ακτίνες του ήλιου, απαγορεύεται. “Όταν το ελαιόλαδο εκτίθεται στη θερμότητα, αυτό μπορεί να προκαλέσει τις πολυφαινόλες (ένα είδος αντιοξειδωτικών) να υποβαθμίσουν και να μειώσουν τη γεύση του”, λέει η Winstead.

Λάθος 3ο: Κρίνεις το ελαιόλαδο από το χρώμα του

Λάθος 4ο: Πιστεύεις ότι ένας τύπος λαδιού αρκεί για τη μαγειρική

Λάθος 5ο: Μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά

Λάθος 6ο: Μαγειρεύεις με απαλό ελαιόλαδο