Γράφει ο δικός μας Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν: Χρόνια πολλά! Αν νομίζετε τσονάκια μου, ότι για να φτιάξετε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τσουρέκι είναι δύσκολο τότε αυταπατάσθε!!! Σας έχω την πιο ανάρπαστη συνταγή, που όλοι την ψάχνουν, τέτοιες μέρες πασχαλιάς για να την βρουν!
Γιατί με αυτή τη συνταγή της πετυχησιάς (επιτυχίας) και με μια μικρή βοήθεια από το μίξερ, που όλοι λίγο πολύ έχουμε σε κάποιο ντουλάπι ΝΑΙ είναι γεγονός, ότι μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας πολύ καλύτερο τσουρέκι ακόμα και απ’ αυτά που πουλάει ο φούρνος της γειτονιάς μας!
Σημειωτέον ότι η τιμή τους έχει φτάσει και στα ύψη! Δεν με πιστεύετε; Αλήθεια σας το λέω! Για να το εξακριβώσετε δεν έχετε παρά να το φτιάξετε τώρα και χωρίς να ξεχεριαστείτε! Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γιατί τα βήματα της είναι σαν παιχνιδάκι! Συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε στην παρασκευή τους:
300 ml γάλα πλήρες (χλιαρό)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά στιγμής (27 γρ.)
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
150 γρ. ΒΙΤΑΜ (χωρίς φοινικέλαιο) σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά ντόπια Τρικάλων (μεσαίου μεγέθους)
1 κουταλιά της σούπας μαστίχας Χίου σε σκόνη 1 φακελάκι βανίλια
——- Μυρωδικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 κουταλάκι του γλυκού σαλέπι ή κάρδαμο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή πιπερόριζα (σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη).
Το ξεχωριστό υλικό που προσθέτουμε και κάνει την διαφορά είναι τα 150 γρ. άνθος αραβοσίτου.
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα και χυμό από ένα νεράντζι ή πορτοκάλι ή λεμόνι (μεσαίου μεγέθους).
Αποξηραμένα φρούτα: κράνμπερι (50 γρ.), παπάγια (50 γρ.), πεπόνι (50 γρ.)
Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο youtube και καλή επιτυχία με χαρές και υγεία!!!