Εκδήλωση του Σωματείου ιεροψαλτων Τρικάλων για τα 50 χρόνια Αρχιερωσυνης του Οικουμενικου Πατριαρχη κ. Βαρθολομαίου

Με επιτυχία διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σάββατο 30/3/2024 η μουσικολογική ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, τον Δημο Τρικαλων και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υπο την Αιγιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης και η οποία ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια αρχιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ κ. Βαρθολομαίου, με τίτλο “Ωδή ευχαριστηριος”. Κατά την ημερίδα διαβάστηκε η επιστολή που στάλθηκε από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικο Πατριάρχη κ

κ. Βαρθολομαίο  και ακούστηκαν οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις α) από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού θρόνου Νεκτάριο Πάρη καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας β) από τον Άρχοντα Πρωτέκδικο της ΜτΧΕ κ. Χαράλαμπο Σιούφα και γ) από τον καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης π. Σπυρίδωνα Σπύρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο προεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου, ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Τρίκκης Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας, η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λάππας.
Επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Τρικαλων π. Αθανάσιος Τυμπας ο Προεδρος του Συλλόγου ” Φιλων του Θεραπευτηριου  χρονιων Παθησεων Τρικαλων” κ. Νικος Ευθυμιάδης, ο Αναπληρωτής  Διευθυντής του Κεντρου Υγείας Τρικάλων- Διευθυντής Παθολογίας του ΕΣΥ κ Αθανάσιος Ζαχαρακης , εκπροσωποι Στρατου και Αστυνομιας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έψαλλαν η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών και η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης.