50.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την συντήρηση οδού προς Αθαμανία

agorastoe_new_2_thumb_medium500_0

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής για το έργο «Συντήρηση οδού προς Αθαμανία». Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με το Φ.Π.Α. Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς αναβαθμίζεται πλέον η πρόσβαση προς την Αθαμανία και βελτιώνεται η οδική ασφάλεια. Από την αρχή θέσαμε ως κεντρική προτεραιότητά μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Τα μικρά έργα σε περιόδους οικονομικής κρίσης συμβάλλουν άμεσα στην τοπική οικονομία».

Αντικείμενο του έργου είναι η προστασία της νέας οδού, παράλληλης με το Μουτσαρίτικο ρέμα, από την διασταύρωση της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας μέχρι την Αθαμανία (Μουτσιάρα) του πρώην Δήμου Αιθήκων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων. Για την προστασία της οδού, θα κατασκευαστούν τοίχοι αντιστήριξης εκ συρματοκιβωτίων κατά μήκος της οδού, πλησίον της κοίτης του ποταμού σε διάφορες θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Επίσης προβλέπονται :

-Σε σημεία της οδού, όπου απαιτείται ,θα γίνουν εκσκαφές για την διαπλάτυνση της οδού καθώς και άρση των καταπτώσεων και καθαρισμός των φρεατίων των τεχνικών έργων αποχέτευσης.

-Επισκευή των υπαρχόντων συρματοκιβωτίων.

-Διευθέτηση της κοίτης του ποταμού κατά τμήματα ώστε να μην προκαλούνται βλάβες στην οδό.