5 λόγοι που η γαριδομακαρονάδα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο

Έχουμε μια αδυναμία στην γαριδομακαρονάδα και αυτό το άρθρο είναι μια ευκαιρία για να την εκφράσουμε.

Γράφουμε λοιπόν 5 λόγοι που οι γαριδομακαρονάδα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα θαλασσινά πιάτα και γιατί την λατρεύουμε.

1.Γιατί θα είναι σα να τρως ψάρι αλλά δε θα τρως

Εάν ανήκεις στην κατηγορία του ανθρώπου που δε σου αρέσουν τα ψάρια, τότε αρχικά ταυτιζόμαστε και δεύτερον τα θαλασσινά είναι ιδανικά για εσένα. Πόσο μάλλον μια επική γαριδομακαρονάδα.

Να ξέρεις ότι τα θαλασσινά και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γαρίδες, έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και ανταγωνίζονται στα ίσα τα ψάρια.

2.Γιατί η σάλτσα που μετά θα κάνεις βούτα είναι συνδυασμός πολλών επικών πραγμάτων

Μιλάμε τώρα για μακαρόνια με γαρίδες, πιθανότατα σβησμένα σε ούζο, ίσως με μπόλικη φέτα, σίγουρα με πολλά μπαχαρικά. Αυτή η σάλτσα που παρ’ ότι έφαγες μακαρόνια και δε θα έπρεπε να φας ψωμί, σε προκαλεί για βούτα και θα το κάνεις.

3.Γιατί έχει μακαρόνια

Αυτό το επιχείρημα δε θέλει ιδιαίτερη εξήγηση, σχεδόν στέκει από μόνο του. Γιατί ναι φίλε μου, τα μακαρόνια παίζουν το δικό τους ρόλο στην απογείωση του πιάτου.

4.Γιατί μυρίζει θάλασσα

Με την καλή έννοια. Όχι όπως το ψάρι που σε περίπτωση που δεν σου αρέσει, δε μπορείς ούτε να το μυρίσεις.

Γιατί όπως έχει πει εξάλλου ο μεγάλος Μπομπ Σφουγγαράκης “δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ψάρια περνούν όλη τους τη ζωή κάτω από το νερό και συνεχίζουν να βρωμάνε τόσο πολύ”.

5. Γιατί είναι η προσιτή πολυτέλεια

Είναι λογικό το budget να είναι περιορισμένο. Γι’ αυτό το λόγο είναι εκεί η γαριδομακαρονάδα να σου πει ότι είναι τόσο χορταστική που μπορείς να πάρεις μια μερίδα για δύο και να τη συνδυάσεις με έναν υπέροχο θαλασσινό μεζέ που θα απογειώσει το γεύμα σου.