5.961 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε Δημόσιο και ΟΤΑ το επόμενο τρίμηνο

Σε συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, “βάλσαμο” και ελπίδες σε δεκάδες χιλιάδες “απασχολήσιμους” δίνει η είδηση ότι ο δημόσιος τομέας θα προχωρήσει  σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά, με πρόβλεψη οι πρώτες να πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου δημόσιες επιχειρήσεις, κρατικοί φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση να καλύψουν να καλύψουν προσωπικού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνολικά έχουν εγκριθεί  5.961 προσλήψεις, που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Οι 1.723 αφορούν θέσεις μόνιμου προσωπικού και οι υπόλοιπες 4.238 εποχικού.

Οι διαδικασίες θα αρχίσουν εντός του Ιουνίου, με τη δημοσίευση των προκηρύξεων και την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 187 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και 152 μονίμων σε φορείς εποπτευόμενους από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.
Θα ακολουθήσουν προκήρυξη και διαδικασίες-εξπρές για κάλυψη 1.209 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Υγείας (νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας).

Οι περισσότερες προσλήψεις εποχικού προσωπικού θα γίνουν σε Δήμους, όπου πρέπει να καλυφθούν 3.700 θέσεις.

Μόνιμο προσωπικό

Μόνιμο προσωπικό θα προσληφθεί  στους ακόλουθους φορείς:

  1. Στο υπουργείο Υγείας 1.209 υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), συμπεριλαμβανομένου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού (κυρίως νοσηλευτές και παραϊατρικών ειδικοτήτων).
  2. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προσλάβουν σε θέσεις μόνιμου προσωπικού 187 γεωπόνους, κτηνίατρους και διοικητικούς υπαλλήλους
  3.  Στη Γ.Γ. Ερευνας -Τεχνολογίας και σε εποπτευόμενους φορείς θα καλυφθούν 122 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού και 30 θέσεις Διοικητικού Προσωπικού. Οι προσλήψεις θα γίνουν με σχέση μόνιμης εργασίας ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου
  4. Στην ΑΑΔΕ θα προσληφθούν 139 υπάλληλοι, κατά προτίμηση πτυχιούχοι οικονομικών σχολών και πληροφορικής
  5. Συνολικά 36 προσλήψεις θα γίνουν στο Ινστιτούτο Φαρμακολογίας (ΙΦΕΤ), στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Που θά πάνε οι εποχικοί

Για την κάλυψη επειγουσών αναγκών θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού σε όλους τους δήμους της χώρας και στην υπηρεσία φύλαξης των συνόρων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Ενώσεις-Δήμων-Κοινοτήτων, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου  3.700  εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, για εξυπηρέτηση των δημοτών και παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Στο έμψυχο δυναμικό της Συνοροφυλακής θα προστεθούν 480 εποχικοί συνοροφύλακες, οι οποίοι θα εργασθούν το επόμενο εξάμηνο – τους μήνες που αναμένονται αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές.

Τέλος, με διοικητικούς υπαλλήλους και γεωπόνους θα ενισχυθεί ο φορέας γεωργικών ασφαλίσεων ΕΛΓΑ, όπου θα προσληφθούν 58 άτομα.

sofokleousin.gr